Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα Κέρκυρα: Μεταφέρεται στα Γιάννενα εκτάκτως ύποπτο κρούσμα

Κορωνοϊός Ελλάδα Κέρκυρα: Μεταφέρεται στα Γιάννενα εκτάκτως ύποπτο κρούσμα
Κορωνοϊός Ελλάδα Κέρκυρα: Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας μεταφέρεται αυτήν την ώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας άντρας προκειμένου να εξεταστεί για κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Ελλάδα Κέρκυρα: Συναγερμός έχει σημάνει σε Κέρκυρα και Ιωάννινα για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν 51χρονο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είχε βρεθεί πρόσφατα στην Ιταλία. Τον 51χρονο παρέλαβε από την Κέρκυρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρεται στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, προκειμένου να νοσηλευθεί στη Μονάδα Λοιμωδών, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση και λαμβάνει αντιική αγωγή. Οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες. Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και το υπουργείο Υγείας συνιστούν σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες προσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μεταβαίνει άμεσα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, ο κ. Κικίλιας θα συμμετέχει στη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι ιθύνοντες αναμένεται να συζητήσουν τα επόμενα βήματα, που αφορούν στον κορωνοϊό, την πρόληψη και την αντιμετώπισή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments