Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Εκτάκτως στη συμπρωτεύουσα ο Κικίλιας για το πρώτο κρούσμα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Εκτάκτως στη συμπρωτεύουσα ο Κικίλιας για το πρώτο κρούσμα
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει ο υπουργός Υγείας, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας. Εκτακτη σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μεταβαίνει εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα λάβει χώρα σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναφορικά με τα επόμενα βήματα, που αφορούν στον κορωνοϊό, την πρόληψη και την αντιμετώπισή του, ύστερα κι από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, μία 38χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία έχει προσβληθεί από τον ιό και βρίσκεται σε καραντίνα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση και λαμβάνει αντιική αγωγή. Οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες. Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και το υπουργείο Υγείας συνιστούν σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες προσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.  «Το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε. Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού» αναφέρει ο κ. Κικίλιας σε ανάρτησή του.

 

Αρνητικό ήταν αντίθετα το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν». Πρόκειται για τον 57χρονο άνδρα από τον Πειραιά που εισήχθη την Τρίτη με συμπτώματα λοίμωξης από κορωνοϊό, με επικρατέστερο τον πυρετό. Ο άνδρας είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία, επισκεπτόμενος εμπορική έκθεση στο Μιλάνο, και μετά από σύντομη παραμονή στο σπίτι του, παρουσίασε υψηλό πυρετό. Διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ χθες στο νοσοκομείο, ελήφθη γενετικό υλικό που απεστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ. Ο 57χρονος νοσηλεύεται ήδη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με καλή κλινική εικόνα και του χορηγείται ήδη η ενδεδειγμένη αγωγή ενώ οι οικείοι του είχαν τεθεί προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments