Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Πολλά ύποπτα κρούσματα – Πιθανό να επιβεβαιωθούν και άλλα μέχρι αύριο

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Πολλά ύποπτα κρούσματα – Πιθανό να επιβεβαιωθούν και άλλα μέχρι αύριο
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Δείγματα ελέγχονται στο Εργαστήριο Αναφοράς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Εργαστήριο Αναφοράς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ελέγχονται ως ύποπτα τα δείγματα πολλών ατόμων που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Τόσο η ιχνηλάτηση των επαφών της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο, όσο και ο εντοπισμός άλλων ύποπτων κρουσμάτων ατόμων που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία, δημιουργούν την υποψία ότι μπορεί να εντοπιστούν μέχρι αύριο, Πέμπτη, και άλλα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη γυναίκα:

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του. Ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω: 

  • Ιχνηλάτηση επαφών – με βάση ειδικό αλγόριθμο – της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.
  • Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.
  • Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

Αναμένονται νέες ανακοινώσεις το μεσημέρι της Πέμπτης, από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play