Ελλάδα

Όταν οι μετανάστες απαίτησαν να σταματήσει να εκπέμπει η Θεία Λειτουργία από τα μεγάφωνα της Εκκλησίας

Όταν οι μετανάστες απαίτησαν να σταματήσει να εκπέμπει η Θεία Λειτουργία από τα μεγάφωνα της Εκκλησίας
Πριν από λίγο καιρό, εκπρόσωποι των μεταναστών και προσφύγων συνεπικουρούμενοι από στελέχη ΜΚΟ απαίτησαν να μην εκπέμπεται από τα μεγάφωνα του Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του χωριού της Μόριας η Θεία Λειτουργία

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ μεταναστών-προσφύγων και κατοίκων στη Μόρια αγγίζουν και τα θρησκευτικά πιστεύω. Πριν από λίγο καιρό, όπως έχει γίνει γνωστό, άτομα που παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι των μεταναστών και προσφύγων συνεπικουρούμενα από μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων απαίτησαν να σταματήσει να εκπέμπει από τα μεγάφωνα του Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του χωριού η Θεία Λειτουργία. Υποστήριζαν ότι η Θεία Λειτουργία τους ενοχλούσε λόγω του θρησκεύματός τους.

Την ίδια ώρα όμως, οι μετανάστες και πρόσφυγες αφού συγκέντρωσαν ξύλα από την ευρύτερη περιοχή, κατασκεύασαν ένα ξύλινο παράπηγμα όπου εκεί ασκούσαν  οι μουσουλμάνοι τα δικά τους θρησκευτικά καθήκοντα. Το ξύλινο αυτοσχέδιο τζαμί, εξοπλισμένο με μικροφωνική εγκατάσταση ώστε οι ύμνοι του ιμάμη να ακούγονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση, έγινε τόπος συνάντησης μεταναστών και προσφύγων που δεν βρίσκονται μέσα στο καμπ της Μόριας.

Όταν οι ύμνοι του ιμάμη άρχισαν να αντηχούν στο χωριό, οι κάτοικοι της Μόριας διαμαρτυρήθηκαν απαιτώντας να αποσυνδεθεί η μικροφωνική σύνδεση στο αυτοσχέδιο ξύλινο τζαμί. Η μικροφωνική αποσυνδέθηκε ενώ το ξύλινο τζαμί συνεχίζει να λειτουργεί στο καμπ της Μόριας ως λατρευτικός χώρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments