Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μέτρα και στη Βουλή μετά το τρίτο κρούσμα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μέτρα και στη Βουλή μετά το τρίτο κρούσμα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό τίθενται σε ισχύ και στη Βουλή.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μέτρα θωράκισης από ενδεχόμενο κρούσμα κορωνοϊού και την εξάπλωσή του ιού, λαμβάνει και το Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την εμφάνιση του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα μας. Από σήμερα με εντολή του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν λάβει ειδικές συστάσεις από το υπουργείο Υγείας για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ενημερώνουν υπαλλήλους και κόμματα για όλα τα μέτρα πρόληψης και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση κρούσματος.

Στα μέτρα που λαμβάνονται ήδη περιλαμβάνεται η απομάκρυνση των στέρεων σαπουνιών από όλες τις τουαλέτες της Βουλής και η αντικατάστασή τους μόνο με υγρά κρεμοσάπουνα, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού με αυτό τον τρόπο, ενώ το προσεχές διάστημα θα διαμορφωθεί δίπλα στο φυλάκιο επί της Βασιλίσσης Σοφίας ειδικός χώρος για τη μεταφορά και εξέταση πιθανού κρούσματος με συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή, έναντι μίας εξέτασης στο ιατρείο της Βουλής.

Τρία τα κρούσματα στη χώρα μας:

Τρία είναι τελικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέβασαν πριν από λίγο τον αριθμό στους τρεις που νοσούν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον θανατηφόρο ιό. Το πρώτο κρούσμα είναι η 38χρονη γυναίκα, η οποία διαγνώσθηκε την Τετάρτη με τον νέο κορωνοϊό. Το δεύτερο κρούσμα είναι ο ανήλικος γιος της 38χρονης, ενώ το τρίτο κρούσμα αφορά μία άλλη γυναίκα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και η οποία κατοικεί στην Αθήνα.

Ωστόσο, από τις Αρχές δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το που νοσηλεύεται η γυναίκα. Παράλληλα, σημειώνεται, πως ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα. Την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του ιού, μετά την ανακοίνωση δύο ακόμη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments