Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρία τα κρούσματα στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρία τα κρούσματα στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρία κρούσματα κορωνοϊού μετρά και επισήμως η Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρία είναι τελικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέβασαν τον αριθμό στους τρεις που νοσούν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον θανατηφόρο ιό. Το πρώτο κρούσμα είναι η 38χρονη γυναίκα, η οποία διαγνώσθηκε την Τετάρτη με τον νέο κορωνοϊό. Το δεύτερο κρούσμα είναι ο ανήλικος γιος της 38χρονης, ενώ το τρίτο κρούσμα αφορά μία άλλη γυναίκα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και η οποία κατοικεί στην Αθήνα.

Ωστόσο, από τις Αρχές δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το που νοσηλεύεται η γυναίκα.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.  Το μικρό αγοράκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπως και η μητέρα του, ενώ με εντολή του αρμόδιου υπουργείου δόθηκε εντολή να κλείσει για τις επόμενες 14 ημέρες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης – σχολείο του παιδιού.

Σημειώνεται, πως το παιδί πήγε κανονικά στο σχολείο και τη Δευτέρα και την Τρίτη. Μετά τη διάγνωση της μητέρας του, το συγκεκριμένο σχολείο το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία και απηύθυνε έκκληση, ώστε να αποφευχθεί ο πανικός ανάμεσα στους πολίτες. Μετά την επιβεβαίωση και τρίτου κρούσματος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε τη ματαίωση όλων των προγραμματισμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε ασθενείς που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για οκτώ περιπτώσεις που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς και δείγματά τους εστάλησαν για εξέταση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αρνητικά είναι τα δείγματα τριών ασθενών του «Σωτηρία», αρνητικά και τα δύο δείγματα σε «Παίδων Αγία Σοφία» και «Μητέρα», ενώ δεν έδειξαν κορωνοϊό ούτε τα δύο δείγματα στο Άργος και το ένα στην Πάτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments