Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Κλειστό το σχολείο του δεύτερου κρούσματος για 14 μέρες

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Κλειστό το σχολείο του δεύτερου κρούσματος για 14 μέρες
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Κλειστό για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα μείνει το δημοτικό σχολείο, στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο επίσης βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Το παιδί που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι το δεύτερο άτομο στη χώρα μας που νοσεί από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα. Το συγκεκριμένο σχολείο του μικρού, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, θα παραμείνει για 14 μέρες κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους, όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση.

Την παραπάνω είδηση γνωστοποίησε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, αν και θα μπορούσε να κλείσει μόνο η τάξη στην οποία πήγαινε το παιδί, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα. Υπενθυμίζεται πως στο σχολείο, στη Μαλακοπή, έγινε απολύμανση σήμερα σε όλους τους χώρους για προληπτικούς λόγους. «Για τα παιδιά είναι ήπια νόσος, σχεδόν ασυμπτωματική. Είναι καθ’ υπερβολήν το ότι κλείνουμε όλο το σχολείο. Όμως θέλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας. Αναφερόμενος στην έλευση του κορωνοϊού στη χώρα μας, τόνισε πως δεν αποτελεί έκπληξη αφού όπως σημείωσε, «ο ιός δεν σέβεται τα σύνορα».

Ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Μπίντας, δήλωσε μεταξύ άλλων πως:

«Μου τηλεφώνησαν χθες ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης και μου είπαν το σχολείο να παραμείνει κλειστό σήμερα. Εγώ εκτέλεσα την εντολή, το σχολείο το κρατάμε κλειστό. Έβγαλα τις ανακοινώσεις στο σχολείο και χθες το βράδυ φρόντισα να ενημερώσω όλους τους γονείς και το προσωπικό να μην έρθουν στο σχολείο γιατί είναι κλειστό. Το σχολείο θα είναι κλειστό για σήμερα μόνο. Δεν υπάρχει ανησυχία στους γονείς. Κάποιοι γονείς που πήραν τηλέφωνο τους καθησύχασα. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, το σχολείο είναι κλειστό, θα γίνει και απολύμανση προληπτικώς σε όλους τους χώρους του σχολείου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, Σπύρος Σαράφης, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία: «Δεν θα παραδοθούμε ούτε στον πανικό ούτε στην παραπληροφόρηση. Οι περισσότεροι γονείς είδαμε το θέμα στα ΜΜΕ. Από τα στοιχεία που δόθηκαν και γνωρίζοντας την κοινότητα του σχολείου μας, καταλάβαμε. Μετά ακολούθησε η επίσημη ενημέρωση, το σχολείο είναι κλειστό σήμερα για προληπτικούς λόγους και θα γίνει απολύμανση. Αν δεν γινόταν, θα το ζητούσαμε και εμείς οι γονείς, κυρίως για λόγους ψυχολογίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments