Ελλάδα

Κορωνοϊός Αθήνα: Τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα

Κορωνοϊός Αθήνα: Τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα
Κορωνοϊός Αθήνα: Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια 36χρονη γυναίκα στην Αθήνα.

Κορωνοϊός Αθήνα: Σε τέσσερα ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς σήμερα το πρωί το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μία ακόμη ασθενής βρέθηκε θετική στον ιό. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία.

Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε δύο επιπλέον κρούσματα του ιού στη χώρα μας, την 40χρονη από την Αθήνα και τον 10χρονο γιο της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών, που έχουν απομονωθεί σε νοσοκομεία, είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία. Η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη -το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα μας- νοσηλεύεται με το παιδί της στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» ενώ η 40χρονη στην Αθήνα, υπάλληλος τράπεζας, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Την ίδια ώρα, εντείνεται η αγωνία για τους 100 μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού που βρίσκονται στο Λονδίνο:

Οι μαθητές βρίσκονται απομονωμένοι στα δωμάτια τους σε ξενοδοχείο του Λονδίνου, ενώ εξετάζονται σχολαστικά από γιατρούς. Έπειτα από το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, αυτό της 4οχρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, συναγερμός έχει σημάνει στο Κολλέγιο Ψυχικού όταν έγινε γνωστό πως μαζί με τη 40χρονη γυναίκα είχε ταξιδέψει και η κόρη της στο Μιλάνο. Ειδικότερα, η 40χρονη ταξίδεψε με την κόρη της στην Ιταλία όπου μετέβησαν για να επισκεφτούν το πανεπιστήμιο Bocconi στο Μιλάνο, ενώ επέστρεψαν το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα για να ταξιδέψει ξανά η κόρη της μαζί με τους συμμαθητές της στο Λονδίνο, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία για την υγεία των 100 μαθητών που βρίσκονται στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με τις αντίστοιχες Βρετανικές προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ειδοποιήθηκε γιατρός ο οποίος επισκέφτηκε το νεαρό κορίτσι στο δωμάτιο του προκειμένου να πάρει δείγμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ταξίδι ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν απομονωμένοι στα δωμάτια τους. Σύμφωνα με το protothema.gr οι 100 μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν σήμερα 28 Φεβρουάριου στην Αθήνα με πτήση της Aegean, όμως αυτό θα γίνει γνωστό τις αμέσως επόμενες ώρες και αφού οι βρετανικές Αρχές δώσουν το πράσινο φως για να πετάξουν.

Παράλληλα, η διοίκηση του Κολλεγίου από την πλευρά της έχει ενημερώσει τους γονείς των μαθητών του ότι μητέρα είναι θετική στον κορωνοϊό και παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου έγινε γνωστό ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Παιδείας το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό. Τα δύο παιδιά της γυναίκας είναι μαθητές της Β’ λυκείου (η κόρη) και της Γ’ Γυμνασίου ο γιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments