Ελλάδα

Κώστας Βουτσάς πέθανε: Σήμερα το “αντίο” στον σπουδαίο ηθοποιό

Κώστας Βουτσάς πέθανε: Σήμερα το “αντίο” στον σπουδαίο ηθοποιό
Κώστας Βουτσάς πέθανε: Στις 11 το πρωί θα γίνει η κηδεία του Κώστα Βουτσά, με πομπή η σορός του ηθοποιού στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Κώστας Βουτσάς πέθανε: Σήμερα θα παιχτεί η τελευταία πράξη του έργου της συναρπαστικής ζωής του Κώστα Βουτσά που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε ηλικία 88 ετών, σκορπίζοντας θλίψη και συγκίνηση στο πανελλήνιο. Στις 9 το πρωί η σορός του αγαπημένου ηθοποιού θα μεταφερθεί από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου ετέθη καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σε λαϊκό προσκύνημα, στον ιερό ναό της Μητρόπολης Αθηνών. Εκεί θα ψαλεί, στις 11, η νεκρώσιμη ακολουθία, παρουσία των μελών της οικογένειάς του και ανθρώπων από το φιλικό και επαγγελματικό του περιβάλλον.

Μέχρι την ώρα έναρξης της νεκρώσιμης ακολουθίας οι θύρες της Μητρόπολης θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

Θα ακολουθήσει πομπή κατά την διάρκεια της οποίας η σορός του Κώστα Βουτσά θα μεταφερθεί στην τελευταία της κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο, στον τάφο που παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του και την σημαντική προσφορά του στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου. Υπενθυμίζεται, η παράκληση την οικογένειάς του, σύμφωνα με την οποία όσοι επιθυμούν να κάνουν κάποια δωρεά στη μνήμη του να στηρίξουν τους σκοπούς του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ή της Μέριμνας – Εταιρείας για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 8 του Φλεβάρη πέθανε στο «Αττικόν» γύρω στις 2:00, ξημερώματα Τετάρτης, από πολυοργανική ανεπάρκεια, απόρροια της ραγδαίας επιδείνωσης που παρουσίασε η υγεία του το τελευταίο 24ωρο. Ο θάνατος του 88χρονου Κώστα Βουτσά σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ελλάδας, ωστόσο, το στίγμα του θα είναι ανεξίτηλο στο πέρασμα των χρόνων, καθώς πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους κωμικούς που πέρασαν από τη χώρα. Ο δήμαρχος Αθηναίων που αποφάσισε την παραχώρηση του τάφου έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook: «Μας έδωσες τόσο χαμόγελο και τόσες στιγμές, που μόνο με βαθιά ευγνωμοσύνη σου ταιριάζει να σε αποχαιρετήσουμε. Σ’ ευχαριστούμε για τη σφραγίδα που έβαλες στις ζωές όλων μας, για το κομμάτι ιστορίας που έγραψες και την αισιοδοξία που μας μοίραζες απλόχερα μέχρι το τέλος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments