Διεθνή

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία
Τουρκία σεισμός: Σύμφωνα με την καταγραφή του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η δόνηση σημειώθηκε 26 χιλιόμετρα νότια του Ελαζίγ.

Τουρκία σεισμός: Μία νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε την ανατολική Τουρκία, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου σημειώθηκε σεισμός, μεγέθους 4,6 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του Ελαζίγ. Σύμφωνα με την καταγραφή του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η δόνηση σημειώθηκε 26 χιλιόμετρα νότια του Ελαζίγ, γύρω στις 14:30 (ώρα Ελλάδας), με το εστιακό βάθος να βρίσκεται στα 7 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές.  

Υπενθυμίζεται πως και στις 23 Φεβρουαρίου είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού που σημειώθηκε κοντά στα σύνορα με το Ιράν και πως άλλοι είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Λίγη ώρα μετά, έγινε γνωστό πως οι νεκροί είναι 9 και ανάμεσα τους είναι και τρία μικρά παιδιά. Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 37. Ο σεισμός είχε βάθος 5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC. Το δημόσιο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT World μετέδωσε πως έγινε αισθητός σε 43 χωριά στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το κέντρο μελέτης των σεισμών του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, και το βάθος της ήταν 6 χιλιόμετρα. Είκοσι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοζταμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων. Επτά νοσηλεύονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments