Ελλάδα

Έβρος νέα: Με ντουντούκες ενημερώνουν τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά

Έβρος νέα: Με ντουντούκες ενημερώνουν τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά
Έβρος νέα: Το πλήρωμα ενός οχήματος επισκέφθηκε, μάλιστα, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.

Έβρος νέα: Τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στα σύνορα στις Καστανιές Έβρου προσπαθούν να ενημερώσουν οι ελληνικές αρχές. Εκτός από τη μαζική αποστολή SMS σε ξένα κινητά τηλέφωνα με στόχο να καταπολεμηθούν τα fake news που διακινούνται κυρίως από την Τουρκία, κατά μήκος του φράχτη στον Έβρο βρίσκονται οχήματα του Στρατού με ντουντούκες στην οροφή τους τα οποία μεταδίδουν το μήνυμα πως τα σύνορα είναι κλειστά προς τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Το πλήρωμα ενός οχήματος επισκέφθηκε, μάλιστα, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή. Μετά την επίσκεψή του σε στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο, μαζί με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διεμήνυσε ότι «τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα».

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, απάντησε πως υποθέτει ότι αυτός αυξομειώνεται. Είπε ότι «είναι δεδομένο πως υπάρχει μια οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα, αλλά από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας». Τόνισε πως αν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τη φύλαξη των συνόρων και σημείωσε πως όσοι μετανάστες καταφέρνουν να μπουν στο ελληνικό έδαφος συλλαμβάνονται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments