Ελλάδα

Έβρος νέα: Νέος κύκλος επεισοδίων – Πληροφορίες για τραυματισμό αστυνομικού

Έβρος νέα: Νέος κύκλος επεισοδίων – Πληροφορίες για τραυματισμό αστυνομικού
Έβρος νέα: Τεταμένο παραμένει το κλίμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους μετανάστες να συγκρούονται και πάλι με τις αστυνομικές αρχές.

Έβρος νέα: Παραμένει τεταμένο το κλίμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Θυμίζουμε ότι χιλιάδες μετανάστες είναι αποκλεισμένοι εκεί και θέλουν να εισέλθουν στη χώρα. Από την πλευρά της η Ελληνική κυβέρνηση έχει σφραγήσει τα σύνορα και έχει ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο ότι δεν θα δεχτεί την παραμικρή παραβίαση.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Κάτι αντίστοιχο έγινε και σήμερα το απόγευμα καθώς σύμφωνα με όσα μεταφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ μετανάστες εκσφενδονίζουν πέτρες και διάφορα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας μάλιστα σφεντόνες, με την αστυνομία να απαντά με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα.

Στη συνέχεια δυνάμεις του στρατού κινήθηκαν κατά μήκος του φράχτη, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών. Την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ του κλεισίματος των συνόρων στους μετανάστες πραγματοποιούν πολίτες στον τελωνειακό σταθμό Καστανεών.  Οι διαδηλωτές που έφτασαν στα σύνορα από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία μπροστά στις μπάρες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναξαν συνθήματα, όπως «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Οι πολίτες, όπως ανέφεραν, προτίθενται να παραμείνουν στα σύνορα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Ένταση στα σύνορα του Έβρου

Gepostet von GR TIMES am Sonntag, 1. März 2020

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments