Ελλάδα

Έβρος νέα: Επεισόδια στις Καστανιές – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα

Έβρος νέα: Επεισόδια στις Καστανιές – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα
Έβρος νέα: Ένταση επικρατεί και πάλι στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή προς τους Έλληνες αστυνομικούς.

Έβρος νέα: Άλλη μια δύσκολη μέρα έχει ξημερώσει για τους αστυνομικούς που βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία. Το κλίμα παραμένει τεταμένο καθώς από την άλλη πλευρά υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να μπουν στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι αυτή η κατάσταση έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν να ανοίξει τα σύνορα της Τουρκίας.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, σημειώθηκαν νέα επεισόδια με δακρυγόνα και χημικά που έπεσαν από την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και δακρυγόνων από την άλλη πλευρά, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις. Η ατμόσφαιρα έγινε γρήγορα αποπνικτική με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Πάνω από 9.000 απόπειρες παραβίασης των συνόρων

Από τις 06.00 της Κυριακής ως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου. Συνελήφθησαν 68 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.  Τρόφιμα και χυμούς συλλέγει από καταστήματα της Αλεξανδρούπολης η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου προκειμένου να τα μεταφέρει στην παραμεθόρια περιοχή σε άτομα των δυνάμεων ασφαλείας. «Έχουμε κάνει ένα κάλεσμα από το πρωί σε όλα τα μέλη μας και μαζεύουμε πράγματα για να τα μοιράσουμε, σε συνεννόηση με τις αστυνομικές διευθύνσεις, σε αστυνομικούς και τον στρατό» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Γεωργιάδης.

«Έχουμε ήδη συλλέξει νερά, κρουασάν και χυμούς και με τρία βανάκια θα ξεκινήσουμε το μεσημέρι να τα μοιράζουμε, με πρώτο σταθμό τους Κήπους και μετά τις Καστανιές όπου αναμένουμε να είμαστε κατά τις 2 το μεσημέρι» διευκρινίζει. Στο πλευρό των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, θα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων, οι οποίοι θα μεταβούν στις 12 το μεσημέρι στις Καστανιές Εβρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 08.00 έδεσε το πλοίο Superfast XI στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου θα φιλοξενηθούν αστυνομικοί που μετακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Έβρου για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Το πλοίο της εταιρείας Superfast, που απέπλευσε από την Πάτρα και θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο, έχει ναυπηγηθεί το 2002, είναι μήκους 200 μέτρων, διαθέτει 198 καμπίνες και είναι χωρητικότητας 1.800 επιβατών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments