Διεθνή

Κορωνοϊός Ιαπωνία: 19 νέα κρούσματα στη χώρα – Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 980

Κορωνοϊός Ιαπωνία: 19 νέα κρούσματα στη χώρα – Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 980
Κορωνοϊός Ιαπωνία: Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται στα 980, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται και οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess.

Κορωνοϊός Ιαπωνία: Την ώρα που ο απολογισμός της επιδημίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε τους 3.000 νεκρούς σε παγκόσμιο επίπεδο και συνεχίζει να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, η Ιαπωνία επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον 19 νέα κρούσματα του Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στα 980. Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε όλη τη χώρα: πέντε στο νησί Χοκάιντο, άλλα πέντε σε ένα γηροκομείο στην επαρχία Καναγκάβα, κοντά στο Τόκιο και άλλα δύο στην Οζάκα, στη δυτική Ιαπωνία

Στην Κίνα, όπου εμφανίστηκε ο ιός στα τέλη του 2019, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 2 Μαρτίου, 42 νέους θανάτους ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξάνοντας τον απολογισμό της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2 σε 2.912 στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας και σε πάνω από 3.000 διεθνώς. Τα 202 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην ηπειρωτική Κίνα πάντως είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τα τέλη Ιανουαρίου.

Επιπλέον ενώ η επιδημία της ασθένειας  του κορωνοϊού επιβραδύνεται στην Κίνα, η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται σε πολλές άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα,  ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται όπως και στη Γαλλία, όπου αποφασίστηκε να κλείσει τις πόρτες του το μουσείο του Λούβρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments