Ελλάδα

Υπερπτήσεις – Αιγαίο: Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τη Ρω

Υπερπτήσεις – Αιγαίο: Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τη Ρω
Υπερπτήσεις - Αιγαίο: Νέες υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τουρκικά μαχητικά.

Υπερπτήσεις – Αιγαίο: Ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε σήμερα πάνω από το ακριτικό νησί της Ρω. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Ρω, στα 10.000 πόδια, στις 16:52.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Οι νέες υπερπτήσεις σημειώθηκαν την ώρα που στα ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζεται η προσπάθεια αποτροπής εισόδου των προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε αυτοψία στον Έβρο συνοδεία των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ετοιμότητας της ελληνικής πλευράς απέναντι στην «ασύμμετρη απειλή» που δέχεται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορά της από στεριά και θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Τουρκία «επίσημο διακινητή» και μίλησε για ακόμη μια φορά για «ασύμμετρη απειλή» κατά της χώρας. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς» και τόνισε πως η παρουσία της ηγεσίας της Ένωσης στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε όλους.

«Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Η Ευρώπη δεν έχει ανταπεξέλθει αρκετά προς το παρόν» τόνισε ο πρωθυπουργός. Με τη σειρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε τη χορήγηση επιπλέον 700 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. «Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα» είπε η πρόεδρος και στη συνέχεια υπογράμμισε πως όλοι οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι τις επόμενες ημέρες σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή κάθε απαραίτητης υποστήριξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments