Video

Κέτσαπ: Βήμα – βήμα η διαδικασία παραγωγής της [vid]

Κέτσαπ: Βήμα – βήμα η διαδικασία παραγωγής της [vid]
Κέτσαπ: Αν δεν έχετε δει πως φτιάχνεται, τότε... να η ευκαιρία.

Κέτσαπ: Είναι ένα από τα αγαπημένα μας συνοδευτικά. Όλοι μας τη χρησιμοποιούμε σχεδόν… παντού, ιδίως στα ταχυφαγεία, καθώς ταιριάζει απόλυτα με τα σάντουιτς, τις πίτες και κυρίως, τις τηγανιτές πατάτες. Καθημερινά, εκατομμύρια συσκευασίες κέτσαπ, σε πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια… αδειάζουν για να προσθέσουν γεύση στο φαγητό μας. Και το παράδοξο είναι πως, ενώ όλοι ξέρουμε που θα τη βρούμε, λίγοι γνωρίζουν πως παρασκευάζεται. Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε βήμα – βήμα τη διαδικασία παραγωγής της κέτσαπ, από τη συλλογή της ντομάτας στο χωράφι, μέχρι την τοποθέτηση του τελικού προϊόντος στο μπουκάλι!

Έτσι παρασκευάζεται η κέτσαπ

Η μεγαλύτερη μπάλα μοτσαρέλας στον κόσμο

Μεταφερόμαστε στο τυροκομείο «Caseificio La Fattoria» στην Battipaglia στην περιοχή της Καμπανίας της νότιας Ιταλίας, ώστε να δούμε το πως παρασκευάζεται ένα εκλεκτό έδεσμα που συνοδεύει δεκάδες υπέροχες συνταγές της ιταλικής κουζίνας. Το εν λόγω τυροκομείο παράγει φρέσκια ​​μοτσαρέλα με γάλα βουβαλιού, η οποία φτάνει μέχρι και τα 40 κιλά! Ωστόσο, η σημαντικότερη λεπτομέρεια δεν αφορά το βάρος της μοτσαρέλας, αλλά το σχήμα της. Το τυροκομείο παράγει μοτσαρέλα σε διάφορα μεγέθη και σχήματα με την πιο δημοφιλή να είναι η μοτσαρέλα Zizzona, ή αλλιώς «μητρικό στήθος», όπως μεταφράζεται στην ντόπια διάλεκτο.

Ο διευθυντής παραγωγής του τυροκομείου, Gennarro Paraggio, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Food Insider που ταξίδεψε μέχρι την Ιταλία για να δει το πως παράγεται η τεράστια μπάλα μοτσαρέλας: «Η ιδιαιτερότητα της είναι ότι υπάρχει μια θηλή πάνω από τη μοτσαρέλα που θυμίζει το στήθος μιας μητέρας, καθώς απελευθερώνει γάλα. Όταν κόβεις το τυρί, το πιάτο γεμίζει με γάλα και όταν το τρως το στόμα σου γεμίζει και αυτό με φρέσκο γάλα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments