Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Νέα αύξηση των νεκρών και των κρουσμάτων

Κορωνοϊός Ιταλία: Νέα αύξηση των νεκρών και των κρουσμάτων
Κορωνοϊός Ιταλία: Στους 107 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία ενώ τα κρούσματα είναι 3.089.

Κορωνοϊός Ιταλία: Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 3.089 και οι νεκροί έχουν αγγίξει τους 107, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών. Παράλληλα, 207 ασθενείς έχουν γίνει καλά και είναι αρνητικοί στα ειδικά τεστ. Σε 19 περιφέρειες της Ιταλίας έχουν διαγνωστεί κρούσματα και οι ασθενείς που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο είναι 1.346.

Εξ αυτών, 295 βρίσκονται σε εντατικές μονάδες θεραπείας.

Οι πρώτες τρείς περιφέρειες, τέλος, σε αριθμό κρουσμάτων είναι η Λομβαρδία, με 1.820, η Εμίλια Ρομάνια με 544 και το Βένετο με 360. Το υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας επιβεβαίωσε και επίσημα ότι τα σχολεία και τα πανεπιστημία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Η ιταλική κυβέρνηση προχωρά στο άμεσο κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο μέτρο που αποφασίστηκε σήμερα, στη διάρκεια συνεδρίασης στο Palazzo Chigi, στο επίσημο πρωθυπουργικό μέγαρο της Ιταλίας, θα έχει διάρκεια μέχρι τα μέσα Μαρτίου και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες.

Για να καταλήξει στη συγκεκριμένη απόφαση, η ιταλική κυβέρνηση βασίστηκε στη γνώμη επιστημονικής επιτροπής, η οποία είχε προτείνει από την Τρίτη το λουκέτο σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις για ένα μήνα. Επιπλέον, στηρίχθηκε στη θέση του υπουργού Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντζα, ο οποίος υπεραμύνθηκε του κλεισίματος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η υπουργός Παιδείας, Λουτσία Ατζολίνα ανέφερε, πάντως, πως η απόφαση για το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο σύνολο της χώρας, δεν είναι οριστική.

«Δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση, δεν υπάρχει κλείσιμο μέχρι αυτή την ώρα. Έχουμε ζητήσει τη γνώμη ειδικής τεχνικής – επιστημονικής επιτροπής για το ζήτημα των σχολείων και των πανεπιστημίων. Η απόφαση θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες». Η απόφαση για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων έφερε αντιδράσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης, με τον επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, να επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών, που θα υποχρεωθούν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι λόγω των κλειστών σχολείων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments