Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κρούσμα στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κρούσμα στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ. 

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ. Τα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν συγχρόνως ότι δύο μέλη της οικογένειας του επιβεβαιώθηκε ότι είναι και αυτά θετικά στον ιό αλλά δεν είναι ξεκάθαρο που βρίσκονται. Η πρεσβεία θα παραμείνει σήμερα κλειστή προκειμένου να γίνει απολύμανση και το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ βρίσκεται σε επικοινωνία με το ελληνικό υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι Ισραηλινοί ο υπάλληλος πέταξε από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ την 1η Μαρτίου. Την ίδια ημέρα μετέβη στην Βομβάη της Ινδίας και στις 5 Μαρτίου ταξίδεψε με αεροσκάφος πίσω στο Τελ Αβίβ. Στις 6 Μαρτίου επέστρεψε στην Αθήνα από το Τελ Αβίβ.

Ανακοινώθηκαν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης:

Νωρίτερα σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα οικονομικά μέτρα που παίρνει μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. Στην ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων για τη καταπολέμηση του ιού στην οικονομία της χώρας προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε: «Η επέκταση του κορωνοϊού, σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, έχει σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις, καταρχάς στη δημόσια υγεία, και κατ’ επέκταση στην οικονομία. Στην υγεία, τα κρούσματα της ασθένειας παγκοσμίως αυξάνονται και τα συστήματα υγείας δοκιμάζονται. Στην οικονομία, τα δεδομένα και οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι επιπτώσεις θα είναι μεν παροδικές, αλλά τελικά θα είναι πολύ πιο σημαντικές και επώδυνες από τις αρχικές εκτιμήσεις». Ο κ. Σταϊκούρας έκανε συστάσεις για ψυχραιμία, εγρήγορση και προνοητικότητα και ανακοίνωσε τους 4 πυλώνες μέτρων:

  • 1ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών
  • 2ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες ενίσχυσης του συστήματος δημόσιας υγείας
  • 3ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες, σε εθνικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του ιού στην πραγματική οικονομία
  • 4ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αναληφθούν, έγκαιρα, συντονισμένες ευρωπαϊκές δράσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments