Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα – Ραγδαίες εξελίξεις

Κορωνοϊός Ιταλία: Σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα – Ραγδαίες εξελίξεις
Κορωνοϊός Ιταλία: 97 θάνατοι μόνο σήμερα στην Ιταλία και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση παίρνει πρωτόγνωρα μέτρα.

Κορωνοϊός Ιταλία: Τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία πραγματικά θυμίζουν εικόνες από ταινία αποκάλυψης. Δύσκολα θα βρει κανείς ανάλογα περιστατικά στην πρόσφατη ιστορία, εκτός από εποχές πολέμου. Ο κορωνοϊός σαρώνει την Ιταλία με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, να δηλώνει πως όλη η χώρα θα αποτελέσει “Κόκκινη Ζώνη”.

Ακόμη τόνισε πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, θέτοντας ολόκληρη τη χώρα σε καραντίνα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και απαγορεύοντας δημόσιες συγκεντρώσεις.

Ποια θα είναι τα μέτρα

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ιταλία θα μείνουν κλειστά μέχρι τον Απρίλιο. Οι ιταλικές αρχές επιβάλλουν επίσης περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία στο έθνος χωρίς σοβαρούς λόγους. Ο κ. Κόντε επίσης επίσης ότι όλα τα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών αγώνων, θα ακυρωθούν, ενώ όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, πάντως, θα παραμείνουν σε λειτουργία, με τα νέα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Τρίτης, 10.03.2020, όσο ο κορονοϊός σαρώνει την γειτονική χώρα. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα μέτρα θα προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, ενώ νωρίτερα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πως κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα.

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κοροναϊού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments