Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε επαγρύπνηση η χώρα νέα ανανεωμένα μέτρα – Συνολικά 84 τα κρούσματα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε επαγρύπνηση η χώρα νέα ανανεωμένα μέτρα –   Συνολικά 84 τα κρούσματα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας αναστέλλει εκδηλώσεις, κλείνει σχολεία, εντατικοποιεί τις απολυμάνσεις και τα μέτρα πρόληψης, ενώ συστήνεται οι ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι τους.

Κορωνοϊός Ελλάδα:Έντεκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαίωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στην Ελλάδα στους 84. Όπως γνωστοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Τσιόδρας, οι 56 από τους ασθενείς προέρχονται από την προσκυνηματική εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.

«Τα 84 κρούσματα είναι άτομα ελληνικής καταγωγής, ενώ οι άλλοι τρεις είναι ξένοι υπήκοοι» είπε ο κ. Τσιόδρας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, προειδοποίησε ο ίδιος, αναφέροντας πως στόχος αποτελεί η μείωση της διασποράς του ιού.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα προστασίας. Αναλυτικά:

  • Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.
  • Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.
  • Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κορωνοϊό.
  • Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.
  • Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση.
  • Ο εργαστηριακός έλεγχος για τυχόν κρούσμα κορωνοϊού να γίνεται με αυστηρά κριτήρια όπως τα ορίζει ο ΠΟΥ.

Βασίλης Κικίλιας: «Οι ευπαθείς ομάδες να κάτσουν σπίτι τους»

«Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες να κάτσουν σπίτι τους» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του κατά την ενημέρωση και συνέχισε: «Είναι καθήκον όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Δεν υπάρχει κάνω ότι θέλω και αγνοώ τις οδηγίες του κράτους και των ειδικών. Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες να κάτσουν σπίτι τους». Ακόμη, αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό: «Όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους».

Κρούσμα μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου

 Ανανεώνεται συνεχώς η λίστα με τα σχολεία που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού. Για επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου, ενημέρωσε ο ομώνυμος δήμος. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο facebook ο δήμος Γαλατσίου ενημερώνει επισήμως ότι υπάρχει βεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή λυκείου της πόλης: «Ένας δήμος οργανωμένος οφείλει να προστατεύει υπεύθυνα τους κατοίκους του με σωστή ενημέρωση και άμεσες στρατηγικές δράσεις. Σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου. Συνιστούμε την ψυχραιμία των κατοίκων της πόλης μας και βεβαιώνουμε πως η δημοτική Αρχή είναι κοντά στους κατοίκους.

Πανεπιστημίο Μακεδονίας: Αναστέλλει ορκωμοσίες εκδηλώσεις και ταξίδια

Αναστολή όλων των τελετών ορκωμοσίας καθώς και όλων των ταξιδιών των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στο εξωτερικό, όπως και όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων εντός του Πανεπιστημίου αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που συνεδρίασε σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα η Σύγκλητος του ΠΑΜΑΚ αποφάσισε ότι:

Αναστέλλει όλες τις τελετές ορκωμοσίας πρώτου και δευτέρου κύκλου σπουδών, μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, οι οποίες θα γίνουν σε εύθετο χρόνο. Μέχρι τότε, τα πτυχία και οι τίτλοι, εφόσον οι απόφοιτοι το επιθυμούν, θα χορηγούνται από τις Γραμματείες των Τμημάτων και τις Γραμματείες των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ). Συστήνει σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές περιλαμβανομένων των φοιτητών Erasmus, ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό, διδακτικό, ερευνητικό, τεχνικό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό): να μην πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό, να ενημερώνονται τακτικά και να τηρούν σχολαστικά τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας λαμβάνοντας όλα τα σχετικά μέτρα προφύλαξης, εφόσον παρ’ όλα αυτά χρειαστεί να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο εξωτερικό, μετά την επιστροφή τους θα τίθενται σε αναγκαστική απομόνωση από τους πανεπιστημιακούς χώρους, διάρκειας 14 ημερών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments