Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέα αύξηση κρουσμάτων – Στα 99 τα άτομα που έχουν νοσήσει

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέα αύξηση κρουσμάτων – Στα 99 τα άτομα που έχουν νοσήσει
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ανακοινώνονται δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον ιό ανέρχεται πλέον σε 99.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας. Έτσι πλέον τα κρούσματα στην Ελλάδα φτάνουν τα 99. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 95 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερα ξένης υπηκοότητας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου και καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 95 Έλληνες και τέσσερις υπηκόους ξένων χωρών. Την ίδια ώρα, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 66χρονου από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, στη ΜΕΘ εισήχθη και ένας ακόμη ασθενής στο ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. Σε νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και Μυτιλήνης παραμένουν 29 ασθενείς ενώ 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στέλιος Πέτσας: Άμεσες προσλήψεις στην υγεία προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την ενίσχυση του τομέα Υγείας με νέες προσλήψεις ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Η σχετική απόφαση θα περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που θα κατατεθεί εντός της ημέρας. Όπως είπε ο κ. Πέτσας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η κυβέρνηση προχωρά εντός της επόμενης εβδομάδας σε πρόσληψη 200 ατόμων ως προσωπικό στις υπηρεσίες Υγείας.

Ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέλθει στα 2.000 άτομα. Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε πως θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού για γονείς, διευκρινίζοντας πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) διευκρινίζει πως οι τρεις ημέρες θα λογίζονται σαν ειδικού σκοπού και μια ως κανονική. Την άδεια ειδικού σκοπού θα μπορεί να πάρει ένας εκ των δύο γονέων, με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και έως τις 10 Απριλίου. Όπως τόνισε ο ίδιος, οι τέσσερις ημέρες άδειας θα είναι ειδικού σκοπού και η μια κανονική.

Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος θα καλύψει από τον προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών. Ο επιμερισμός των βαρών είναι δυναμικός. Στο Δημόσιο το κράτος θα καλύψει το σύνολο του κόστους. Σε περίπτωση που ο ένας γονέας λάβει άδεια ειδικού σκοπού ο άλλος γονιός δεν τη δικαιούται. Επίσης, εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται περιπτώσεις ανθρώπων που νοσηλεύονται ή είναι ΑμεΑ.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε διάγγελμα πολιτικού περιεχομένου, ενώ εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη ΒρούτσηΘεόδωρου Σκυλακάκη, Άκη Σκέρτσου και Απόστολου Βεσυρόπουλου. Στη συνάντηση θα τεθεί επί τάπητος όλο το πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία και στις επιχειρήσεις από το κορωνοϊό. Σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους, το τελικό πακέτο μέτρων θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες και θα τεθεί υπόψιν του Eurogroup της 16ης Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments