Ελλάδα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας 2020: Το σπουδαίο γεγονός διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας 2020: Το σπουδαίο γεγονός διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία
Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας 2020: Για τη φετινή χρονιά η τελετή αφής θα πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές λόγω των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί εν μέσω κορωνοϊού.

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας 2020: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και μεταδίδεται σε ζωντανή μετάδοση από τις 11.15 στην ERTsports. Ωστόσο για τη φετινή χρονιά η τελετή αφής θα πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές λόγω των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί εν μέσω  κορωνοϊού. Ειδικότερα στην τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας θα παρευρεθούν μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Προέδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας  Μπαχ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.

Η ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Αννα Κορακάκη, θα είναι εκείνη που θα κάνει την πρώτη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας 

Προηγήθηκε η τελετή απονομής του Χρυσού Μεταλλίου της Ολυμπιακής Αξίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Tόμας Μπαχ.

 Παράλληλα κατά τη χθεσινή ημέρα ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τη σημερινή τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Συγκεκριμένα ανέφερε ο πρωθυπουργός για τον πρόεδρο της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά την συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου:

«Είναι μεγάλη χαρά να σας υποδεχόμαστε, σε αυτές τις περίπλοκες συνθήκες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αύριο είναι μία ξεχωριστή μέρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα γίνει σε ειδικές συνθήκες αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο και ότι, τελικά, αυτή η πανδημία δεν θα επηρεάσει τους Αγώνες και φυσικά την υπέροχη διαδικασία, τη λαμπαδηδρομία που οδηγεί στους Αγώνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments