Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Στο πλευρό της Ισραήλ και Βοσνία [pics]

Κορωνοϊός Ιταλία: Στο πλευρό της Ισραήλ και Βοσνία [pics]
Κορωνοϊός Ιταλία: Με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας "ντύθηκαν" σημαντικά μνημεία και κτήρια του Ισραήλ και της Βοσνίας, σε μια συμβολική κίνηση στην μάχη που δίνει η χώρα κατά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός Ιταλία: Με σύνθημα “στεκόμαστε στο πλευρό της Ιταλίας”, Ισραήλ και Βοσνία φωτίστηκαν το βράδυ της Κυριακής με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας σε μια ένδειξη αλληλεγγύης στον ιταλικό λαό για το “χτύπημα” του κορωνοϊού, ο οποίος μέχρι στιγμής μετρά 24.747 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.809 θανάτους.

Τα τείχη της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ “φόρεσαν” το πράσινο, το άσπρο και το κόκκινο και θύμισαν στον Ιταλούς πως δεν είναι μόνοι τους στο αγώνα που δίνουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, Moshe Lion, με δηλώσεις του εξέφρασε την συμπαράστασή του στον λαό της Ιταλίας: «Ιταλία, η Ιερουσαλήμ είναι μαζί σου” τόνισε και παράλληλα ευχήθηκε γρήγορη ανάκαμψη και άφθονη υγεία στους Ιταλούς αλλά και σε όλον τον κόσμο. Περίπου 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ, στο Τελ Αβίβ, το δημαρχείο της πόλης “αγκάλιασε” και αυτό με τον δικό του τρόπο την Ιταλία. Τι έκανε; Φωτίστηκε με τα τρία χρώματα και πέρασε ένα μήνυμα ενότητας. “Απόψε η δημοτική αίθουσα φωτίζεται με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας σε μια ένδειξη αλληλεγγύης στη δίδυμη πόλη μας, το Μιλάνο, στον ιταλικό λαό και σε όλους εκείνους που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Με κοινές προσπάθειες θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai.

“Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, το Ισραήλ στέκεται δίπλα στην Ιταλία” σημείωσε από την μεριά του, μέσω Twitter, o Nissan Amdur, αναπληρωτής γενικός πρόξενος του Ισραήλ στο Τορόντο και στον δυτικό Καναδά. 

Με τη σειρά της και η Βοσνία δήλωσε “παρούσα” στη δύσκολη αυτή “μάχη” των Ιταλών.

Η πρόσοψη της ιστορικής βιβλιοθήκης του Σαράγεβο, όπου βρίσκεται σήμερα το δημαρχείο της πρωτεύουσας της χώρας, έδειξε χθες το βράδυ “φορώντας” τα χρώματα της ιταλικής σημαίας τη στήριξη των Βόσνιων στην Ιταλία. “Το δημαρχείο φωτίζεται με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Μαζί με τον πρέσβη, Nicola Minasi, έχει ξεκινήσει ένα μήνυμα υποστήριξης προς όλους στον αγώνα αυτό, ενάντια σε αυτή την μεγάλη πρόκληση”, δήλωσε ο δήμαρχος του Σεράγεβο, Abdulah Skaka.

“Είναι ένα σημάδι αλληλεγγύης προς όλους τους Ιταλούς σε αυτή τη στιγμή έκτακτης ανάγκης, από το Σαράγιεβο και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη για αγάπη και αλληλεγγύη”, δήλωσε ο Ιταλός πρέσβης, Minasi, σε βίντεο – μήνυμα στα ιταλικά και βοσνιακά στο Twitter. Η γέφυρα Στάρι Μοστ της πόλης Μόσταρ, ένα άλλο από τα σύμβολα της Βοσνίας που καταστράφηκε από τον πόλεμο και στη συνέχεια ανοικοδομήθηκε, φωτίστηκε επίσης.

Σημειώνεται, πως η  γειτονική μας χώρα ζει δραματικές στιγμές.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας και επιτρόπου έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό, Angelo Borrelli, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στην Ιταλία έχει φτάσει τους 24.747, ενώ ακόμη 20.603 άνθρωποι έχουν κάνει το τεστ για τον ιό. Συνολικά 1.809 Ιταλοί έχουν χάσει τη ζωή τους. Μάλιστα, την Κυριακή σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων αφού μέσα σε μια ημέρα πέθαναν 386 άνθρωποι, οι διπλάσιοι δηλαδή από το Σάββατο. Οι μισοί από αυτούς που είναι θετικοί στον ιό βρίσκονται στην Λομβαρδία (10.043 κρούσματα) ενώ 2.335 έχουν αναρρώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments