Πως Να

Κορωνοϊός: Πώς να φτιάξω μόνος μου μάσκα με απλά υλικά [vid]

Κορωνοϊός: Πώς να φτιάξω μόνος μου μάσκα με απλά υλικά [vid]
Κορωνοϊός: Πώς να φτιάξετε μόνοι σας αυτοσχέδια μάσκα.

Τεράστιες ελλείψεις, στις περισσότερες χώρες του κόσμου, παρατηρούνται σε χειρουργικές μάσκες λόγω του κορωνοϊου. Από την Κίνα και τη Νότια Κορέα έως και την Ελλάδα, οι πολίτες ψάχνουν εναγωνιωδώς να βρουν και να αγοράσουν χειρουργικές μάσκες προκειμένου να προφυλαχθούν από τον ιό, ωστόσο οι προσπάθειες τους δεν πιάνουν τόσο καθώς έχουν εξαντληθεί.

Δυσεύρετες είναι οι χειρουργικές μάσκες. Οι εταιρείες και τα φαρμακεία, λόγω της έλλειψης που υπάρχει, αναγκάζονται να προμηθεύουν κατά προτεραιότητα, γιατρούς, κλινικές και μεγάλα κέντρα αποκατάστασης. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις αισχροκέρδειας. Εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα κουτί μάσκες πωλείται πλέον στην τριπλάσια ή και τετραπλάσια τιμή σε σύγκριση με προηγουμένως.

Μετά τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε χειρουργικές μάσκες λόγω του κορωνοϊού, το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και το Νοσοκομείο Shenzhen δημιούργησαν βίντεο δύο λεπτών που εξηγεί με απλό τρόπο πως μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδιες μάσκες.

Οι μάσκες μπορούν να κατασκευαστούν στο σπίτι, με απλά υλικά που έχει ο καθένας μας. Αυτά περιλαμβάνουν χαρτί κουζίνας, χαρτομάντηλα, λαστιχάκια, τρυπητήρι χαρτιού, κλιπ, χαρτοταινία μήκους 5 εκατοστών, ψαλίδι, σύρμα, ένα ζευγάρι γυαλιά, ένα πλαστικό φάκελο.

Οι χειροποίητες μάσκες, σύμφωνα με τους δημιουργούς, πετυχαίνουν στο 90% το φιλτράρισμα που κάνουν και οι κανονικές χειρουργικές μάσκες.

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες για το πως θα κατασκευάσετε μόνοι σας τις μάσκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments