Διεθνή

Ιταλία σήμερα κορωνοϊός: Στους 2.158 οι νεκροί – 27.980 τα κρούσματα

Ιταλία σήμερα κορωνοϊός: Στους 2.158 οι νεκροί – 27.980 τα κρούσματα
Ιταλία σήμερα κορωνοϊός: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δωρίζει 10 εκατομμύρια ευρώ για νοσοκομειακή πτέρυγα, την ώρα που οι θάνατοι και τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία.

Ιταλία σήμερα κορωνοϊός: Σε 2.158 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, μια αύξηση 349 θανάτων σε σύγκριση με τον τελευταίο απολογισμό, χθες (1.809). Συνολικά, τα κρούσματα του Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα είναι πλέον 27.980, (3.233 νέες μολύνσεις) από τα 24.747 χθες. Παράλληλα οι ιαθέντες σήμερα έφτασαν τους 2.749, ενώ χθες 2.335 άνθρωποι είχαν ιαθεί.

Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 14.649 κρούσματα και 1.420 νεκροί

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 3.522 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, ειναι 346. Στο δε Βενετο σημειώθηκαν 2.473 μεταδόσεις και υπάρχουν 69 νεκροί. Ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια αποφάσισε να ζητήσει την πραγματοποίηση μαζικής ανίχνευσης του ιού στους κατοίκους της περιφέρειάς του.

«Θα πάρουμε τροχόσπιτα και θα κάνουμε τεστ σε όλους», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια

Ο στόχος του είναι να πραγματοποιήσουν οι αρχές της περιφέρειας μέχρι και 25.000 τεστ την ημέρα για να εντοπισθούν οι πολίτες που είναι θετικοί στον ιό, αλλά δεν έχουν εμφανή συμπτώματα. Το αποτέλεσμα των τεστ αυτών θα προκύπτει το πολύ τέσσερις ώρες μετά την πραγματοποίησή τους. Το μοντέλο στο οποίο αναφέρεται ο Τζάια είναι αυτό της κωμόπολης Βο Εουγκάνεο, στην οποία έγινε διπλό τεστ ανίχνευσης του ιού σε όλο τον πληθυσμό. Το δεύτερο τεστ πραγματοποιήθηκε δεκαπέντε ημέρες μετά το πρώτο. Την δεύτερη φορά εντοπίσθηκαν 84 επιπλέον θετικοί στον κορονοϊό και ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δωρίζει 10 εκατομμύρια ευρώ για νοσοκομειακή πτέρυγα

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστό ότι είναι έτοιμος να δωρίσει 10 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μετατραπεί άμεσα ένα τμήμα της πρώην Έκθεσης του Μιλάνου σε νοσοκομειακή πτέρυγα για τους ασθενείς του κορωνοϊού. Θα έχει χωρητικότητα τετρακοσίων κλινών και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας με δέκα ημερών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments