Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα Χαρδαλιάς: Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων

Κορωνοϊός Ελλάδα Χαρδαλιάς: Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων
Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις δέκα και πέρα ατόμων.

Κορωνοϊός Ελλάδα Χαρδαλιάς:Νέα αυστηρότερα μέτρα φέρνει η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η αύξηση των κρουσμάτων σε 418 ανάγκασε τις αρμόδιες αρχές να ανακοινώσουν πως από αύριο, Πέμπτη 19 Μαρτίου, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως θα υπάρξει υψηλό χρηματικό πρόστιμο για τους παραβάτες. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά άτομο. Επίσης, αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε δημόσιο χώρο με την συμμετοχή δέκα ή περισσοτέρων ατόμων.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο. Για την λειτουργία των επιχειρήσεων είπε ότι θα πρέπει γίνεται εκ περιτροπής και μόνο με το αναγκαίο προσωπικό.

«Αποθαρρύνονται οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων. Οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας να περιοριστεί στο ελάχιστο», τόνισε.

Ο υφυπουργός ζήτησε λοιπόν, από τους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τις μετακινήσεις τους. Όπως είπε αποδεκτές είναι εξαιρέσεις μόνο για την εργασία, επίσκεψη σε γιατρό, αγορά τροφίμων, όπου δεν είναι δυνατόν η αποστολή, επίσκεψη στο ταχυδρομείο για τα απαραίτητα, επίσκεψη στην τράπεζα, στο βενζινάδικο και κίνηση για παροχή βοήθειας.

Δείτε live την ημερήσια ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Gepostet von pagenews.gr am Mittwoch, 18. März 2020

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσίοδρας, είχε ανακοινώσει 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 418. Από τα κρούσματα αυτά 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, 79 νοσηλεύονται και 13 πολίτες είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments