Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία: Πρώτος νεκρός από τον ιό

Κορωνοϊός Τουρκία: Πρώτος νεκρός από τον ιό
Κορωνοϊός Τουρκία: Η γειτονική χώρα ανακοίνωσε το πρώτο της θύμα απο τον ιό.

Κορωνοϊός Τουρκία: Ο υπουργός Υγείας της γειτονικής χώρας, Φαχρετίν Κοτζά, γνωστοποίησε ότι ένας άνδρας ηλικίας 89 ετών, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, έχασε τη ζωή του από τον επικίνδυνο ιό. Στα 98 είναι πλέον τα κρούσματα από τον COVID-19 που έχουν γίνει γνωστά στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα τα μέτρα στην Τουρκία γίνονται όλο και πιο αυστηρά

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας 16 Mαρτίου ότι απαγορεύει τις συναθροίσεις σε χώρους λατρείας, διατάσσει να κλείσουν καφέ, σινεμά, θέατρα, νυχτερινά κέντρα και πολιτιστικοί χώροι, ενώ αναστέλλει τις αεροπορικές συνδέσεις και με άλλες χώρες, καθώς εντείνει την προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, η οποία επιταχύνεται στη χώρα, όπου πλέον καταμετρώνται σχεδόν πενήντα κρούσματα.

Ο επικεφαλής της αρχής θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς πάντως διαβεβαίωσε ότι τα περίπου 90.000 τζαμιά της χώρας θα μείνουν ανοικτά, ώστε οι πιστοί να μπορούν να προσεύχονται ο καθένας μόνος. Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα γνωστοποίησε ότι άλλοι 29 άνθρωποι διαγνώστηκε χθες πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2· πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μέσα σε μια ημέρα ως τώρα.

«Και τα 29 νέα κρούσματα συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, ενώ 3 κρούσματα είναι [άνθρωποι που επέστρεψαν] από την Ούμρα», τόνισε μέσω Twitter ο Κότζα, αναφερόμενος στο προσκύνημα των μουσουλμάνων στη Μέκκα, στη Σαουδική Αραβία. «Η επαφή με ξένες χώρες θα παραμείνει πηγή κινδύνου», προειδοποίησε ο Κότζα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments