Ελλάδα

Έβρος επεισόδια: Μετανάστες επιχείρησαν ξανά να εισέλθουν στη χώρα

Έβρος επεισόδια: Μετανάστες επιχείρησαν ξανά να εισέλθουν στη χώρα
Έβρος επεισόδια: Νέα επιχείρηση παράνομης εισόδου στην ελληνική πλευρά πραγματοποίησαν μετανάστες, μετά και την απόφαση του κλεισίματος των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας.

Έβρος επεισόδια: Ομάδα περίπου 100 ατόμων επιχείρησε να περάσει από τα συρματοπλέγματα το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου. Ωστόσο άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών των ΜΑΤ, που βρίσκονται στα σύνορα για να συνδράμουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες έκαναν ρίψη δακρυγόνων. Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά των Ελλήνων αστυνομικών με ρίψεις χημικών και πετρών, σε μια προσπάθεια των μεταναστών να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας.

Ο φράχτης και  οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν αλώβητοι

Σημειώνεται ότι από τα μεσάνυχτα έκλεισαν και τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με Εγκύκλιο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, οι επιθέσεις αυτές θεωρείται ότι αποτελούν ύστατη προσπάθεια να εισχωρήσουν μετανάστες και πρόσφυγες προς την ελληνική πλευρά. Όπως είχαν αναφέρει αρμόδιες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πρωινή απόπειρα, επιχειρήθηκαν καθοδηγούμενες-οργανωμένες ενέργειες παραβίασης των συνόρων της χώρας, τόσο στην περιοχή των Καστανεών, όσο και σε διάφορα σημεία στο νότιο τμήμα του Νομού Έβρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments