Ελλάδα

Κορωνοϊός μάσκες: Μεγάλη έλλειψη ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ

Κορωνοϊός μάσκες: Μεγάλη έλλειψη ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ
Κορωνοϊός μάσκες: Σύμφωνα με τα αποθεματικά η έλλειψη σε μάσκες, γάντια και στολές είναι αρκετά μεγάλη.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΠΟΕΔΗΝ για τις τεράστιες ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και στολές στα νοσοκομεία της χώρας. Οι φόβοι του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκου για άμεση λήψη μέτρων ώστε να εφοδιαστούν τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα ιατρικά υλικά, ενισχύονται και από τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΣΥΝΕΤ του υπουργείου Υγείας, το οποίο καθημερινά μετρά τα αποθέματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα οποία έχει στη διάθεσή της η ΠΟΕΔΗΝ, τα αποθέματα των νοσοκομείων και συνολικά των 640 μονάδων Υγείας του συστήματος με βάσει την καθημερινή καταγραφή που γίνεται είναι 1,070 εκατομμύρια απλές μάσκες, 61.000 μάσκες υψηλής προστασίας των δυο τύπων,  27,5 εκατομμύρια απλά γάντια, 2 εκατομμύρια γάντια αποστειρωμένα, 90.000 αντισηπτικά μπουκαλάκια και 23.500 στολές υψηλής προστασίας για τον κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι “αν υπολογίσουμε ότι λειτουργούν 640 υγειονομικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα με 100 χιλιάδες εργαζόμενους, όποια και αν είναι η σχέση εργασίας τότε το απόθεμα είναι ελάχιστο. Πρέπει να εφοδιαστούμε άμεσα σε ιατρικό υλικό”. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Γιαννάκος ο οποίος εργάζεται στο Δρομοκαιτείο είχε αναφέρει ότι στο νοσοκομείο αυτό οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να ράβουν μόνοι τους μάσκες αφού η έλλειψη από αυτό το υλικό είναι τεράστια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments