Οικονομία

Είδη ατομικής προστασίας κορωνοϊός: Μείωση των τιμών σε μάσκες γάντια και αντισηπτικά

Είδη ατομικής προστασίας κορωνοϊός: Μείωση των τιμών σε μάσκες γάντια και αντισηπτικά
Είδη ατομικής προστασίας κορωνοϊός: Η μείωση επήλθε μετά την επίσημη έκδοση υπουργικής απόφασης για τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6%.

Είδη ατομικής προστασίας κορωνοϊός: Έπειτα την επίσημη έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6%, σε μειωμένες τιμές θα αρχίσουν να πωλούνται τα είδη ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά.  Ωστόσο τα είδη αυτά, εξακολουθούν να διατίθενται στην αγορά περιορισμένα. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι μεγαλύτερη έλλειψη παρατηρείται στις μάσκες, οι οποίες όπως είπε παράγονται στο εξωτερικό και υπάρχει καθυστέρηση στην εισαγωγή τους.

Μεγαλύτερη η έλλειψη στις μάσκες, μικρότερη στα αντισηπτικά και τα γάντια

Ωστόσο μικρότερη είναι η έλλειψη αντισηπτικών και γαντιών, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα. Επίσης όσον αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων ανέφερε ότι αυτές τις ημέρες υπάρχει έλλειψη παρακεταμόλης. Ο Φαρμακευτικος Συλλόγος Θεσσαλονίκης που είχε υποβάλει αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στα είδη ατομικής προστασίας, εκφράζει την ικανοποίησή του με την εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει άμεσα τον ΦΠΑ σε αυτά τα είδη. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Συγχαίρουμε την κυβέρνηση για τα ταχύτατα αντανακλαστικά της, αφού μόλις μία ημέρα μετά την υποβολή της πρότασής μας, αντιλήφθηκε το επείγον του θέματος και προέβη άμεσα σε μείωση του ΦΠΑ σε είδη όπως χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά υγρά, γέλες και μαντηλάκια, γάντια κλπ. Αναμένουμε και επίσημα την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να προχωρήσουμε σε άμεση μείωση των τιμών ώστε να ελαφρυνθούν οι πολίτες που χρειάζονται αυτά τα είδη για την ατομική προστασία και υγιεινή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΦΣΘ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments