Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 31 νέα κρούσματα σήμερα – 495 συνολικά – 9 νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: 31 νέα κρούσματα σήμερα – 495 συνολικά – 9 νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους εννέα αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ ακόμη 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 495.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 31 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 495 .

Παράλληλα, στους εννέα έχουν αυξηθεί οι νεκροί, με τα τρία άτομα να έχουν φύγει από τη ζωή το τελευταίο 24ωρο. 

Συνολικά 84 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 90 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων είναι διασωληνωμένοι τα 72 έτη. Μέχρι στιγμής 19 άτομα πήραν εξιτήριο ενώ έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 7.200 δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της πανδημίας, ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν τα ταξίδια στην επαρχία. «Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα. Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ», τόνισε.

Σήμερα το πρωί ένας 87χρονος από την Δαμασκηνιά της Κοζάνης, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες έχασε την “μάχη” με τον φονικό ιό. Είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το χωριό του, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα.

Λίγες ώρες αργότερα, ένας 80χρονος, επίσης από την Κοζάνη, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος και έπασχε από σοβαρό καρδιολογικό νόσημα προστέθηκε στην μακάβρια λίστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα όλοι οι νεκροί στη χώρα μας είναι άντρες και στην πλειοψηφία τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οι ανακοινώσεις:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments