Ελλάδα

Κορονοϊός λαϊκές αγορές: Δείτε τι ισχύει με τα νέα μέτρα

Κορονοϊός λαϊκές αγορές: Δείτε τι ισχύει με τα νέα μέτρα
Κορονοϊός λαϊκές αγορές: Οι λαϊκές, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την διασφάλιση της δημόσιας Υγείας, λειτουργούν με τους μισούς παραγωγούς, οι πάγκοι των οποίων έχουν πλέον απόσταση 5 μέτρων ο ένας από τον άλλον.

Κορονοϊός λαϊκές αγορές: Από σήμερα το πρωί εφαρμόζονται τα νέα μέτρα στις λαϊκές αγορές της χώρας, όπου η απόσταση μεταξύ των πάγκων είναι πέντε μέτρα, ενώ μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η πρώτη μέρα της καθολικής απαγόρευσης βρίσκει τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών με ελάχιστους πάγκους και χαμηλή καταναλωτική κίνηση.

Οι λαϊκές, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την διασφάλιση της δημόσιας Υγείας, λειτουργούν με τους μισούς παραγωγούς, οι πάγκοι των οποίων έχουν πλέον απόσταση 5 μέτρων ο ένας από τον άλλον. Στη συνέχεια, εκ περιτροπής ανά εβδομάδα θα εναλλάσσονται οι παραγωγοί. Την ίδια στιγμή, από σήμερα, Δευτέρα έως 25 Απριλίου 2020‬, αναστέλλεται προσωρινά η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια.

Σημειώνεται πως στις 20/3 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού  είχε δηλώσει πως το Σάββατο οι λαϊκές θα παραμείνουν κλειστές. «Εκτάκτως αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με τους μισούς πωλητές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις του ιού.

Υπενθυμίζεται πως από τις 6 το πρωί έχει τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.  Αστυνομικοί, δημοτικοί αστυνομικοί και λιμενικοί σε όλη τη χώρα κάνουν ελέγχους από νωρίς το πρωί για να διαπιστώσουν αν οι πολίτες συμμόρφωνονται με το νέο μέτρο. Οι περισσότεροι από τους οδηγούς και τους πεζούς είχαν μαζί τους, όπως φαίνεται στα βίντεο που ακολουθούν, χειρόγραφες δηλώσεις για την κίνησή τους. Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, επιτήρηση για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα γίνεται και με τη χρήση drones καθώς και ελικοπτέρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments