Οικονομία

ΗΠΑ κορωνοϊός: Τυπώνει χρήμα η FED – Αλλαγή τάσης στις διεθνείς αγορές

ΗΠΑ κορωνοϊός: Τυπώνει χρήμα η FED – Αλλαγή τάσης στις διεθνείς αγορές
ΗΠΑ κορωνοϊός: Βαθιά ανάσα στη παγκόσμια οικονομία από την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς όπως έγινε γνωστό θα αγοράσει απεριόριστη ποσότητα κρατικών ομολόγων και διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια τίτλων για να στηρίξει την αγορά.

ΗΠΑ κορωνοϊός: Απασφάλισε η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής! Η FED προχώρησε σε σημαντική ανακοίνωση κάνοντας γνωστό πως θα αγοράσει απεριόριστη ποσότητα κρατικών ομολόγων και διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια τίτλων για να στηρίξει την αγορά. Η κίνηση αυτή έρχεται να δώσει σημαντική ανάσα στις διεθνείς αγορές που το τελευταίο διάστημα έχουν “γονατίσει” από την επέλαση του κορωνοϊού καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά.

Συγκεκριμένα, η Fed είπε πως θα αγοράσει assets «στις ποσότητες που χρειάζεται» για να υποβοηθήσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την αποτελεσματική μετάδοση της νομισματικής πολιτικής.

Η Fed είχε προηγουμένως θέσει ως όριο αγορών παγίων τα 700 δισ. δολάρια.Επιπρόσθετα, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε πολλά νέα δανειακά προγράμματα αξίας 300 δισ. δολαρίων για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το shutdown της αμερικανικής οικονομίας.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην η εικόνα στις διεθνείς αγορές, ο οποίες από το αρνητικό έδαφος που κινούνταν να περάσουν σε θετικό, ενώ επίσης με θετικό πρόσημο κινούνται και τα futures στην Νέα Υόρκη.

“Βουλιάζουν” οι διεθνείς αγορές

Με μεγάλη πτώση ξεκινούν οι ευρωπαϊκές αγορές τη νέα εβδομάδα, καθώς ο κορωνοϊός αφήνει βαθύ το σημάδι του στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ αρχίζουν να γίνονται ορατές οι οικονομικές του επιπτώσεις, επηρεάζοντας σοβαρά το επενδυτικό κλίμα. Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει 186 χώρε σε όλο τον πλανήτη. Τα καταγεγραμμένα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 339.000 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ. Ο ιός έχει προκαλέσει πάνω από 14.000 θανάτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments