Διεθνή

Κορωνοϊός Γαλλία: 1.100 νεκροί – 2.516 ασθενείς νοσηλεύονται σε MΕΘ

Κορωνοϊός Γαλλία: 1.100 νεκροί – 2.516 ασθενείς νοσηλεύονται σε MΕΘ
Κορωνοϊός Γαλλία: Μέσα σε μία ήμερα σημειώθηκαν 240 νέοι θάνατοι, ενώ 434 επιπλέον ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Κορωνοϊός Γαλλία: Ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, Ζερόμ Σολομόν ανακοίνωσε πως η χώρα κατέγραψε 1.100 θανάτους σε νοσοκομεία της χώρας από το φονικό ιό, ενώ 2.516 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας μέχρι σήμερα απόγευμα 24 Μαρτίου 2020.

Μέσα σε 24 ώρες 240 επιπλέον θάνατοι, μια αύξηση 28%, ενώ 434 επιπλέον ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Συνολικά 10.176 ασθενείς νοσηλεύονται, τόνισε ο Σολομόν. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 22.300, μια αύξηση 12% σε μια μέρα. Πλέον η Γαλλία είναι η πέμπτη χώρα που ξεπέρασε το φράγμα των 1.000 θανάτων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, μετά την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ισπανία.

Το επιστημονικό συμβούλιο αποφάνθηκε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 6 εβδομάδες

Το επιστημονικό συμβούλιο, που συμβουλεύει τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν στο θέμα της κρίσης του νέου κορονοϊού, επισήμανε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι αυτή τη στιγμή η μόνη πραγματικά αποτελεσματική στρατηγική. «Η απαγόρευση πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά» τονίζεται σε μια ανακοίνωση του συμβουλίου.

Καταφύγιο για αστέγους το Παλαί ντε Φεστιβάλ των Καννών

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το Παλαί ντε Φεστιβάλ θα προετοιμαζόταν αυτήν την περίοδο για να υποδεχτεί στο κόκκινο χαλί τους σημαντικότερους σταρ του κινηματογράφου. Τώρα όμως, ο χώρος όπου φιλοξενείται το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών ανοίγει τις πύλες του για τους άστεγους της περιοχής, που δεν έχουν πού αλλού να πάνε για όσο διάστημα διαρκεί η καραντίνα λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το ετήσιο κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Γαλλική Ριβιέρα επρόκειτο να διεξαχθεί στο διάστημα 12-23 Μαΐου, όμως οι οργανωτές το ανέβαλαν για τα τέλη Ιουνίου. Από την περασμένη Παρασκευή, το Παλαί φιλοξενεί τους απόκληρους της πόλης.

«Έχουμε 50-70 ανθρώπους κάθε βράδυ», είπε ο Ντομινίκ Οντ-Λασέτ, ο υπεύθυνος του τομέα υγιεινής του δήμου των Καννών.

Στην είσοδο του Παλαί ντε Φεστιβάλ, ένας εργαζόμενος με προστατευτική μάσκα παίρνει τη θερμοκρασία των αστέγων που μπαίνουν μέσα. Στον χώρο έχει στηθεί ένα εστιατόριο, υπάρχουν ντουζιέρες και μια κοινόχρηστη αίθουσα με τηλεόραση και διάφορα παιχνίδια. Σε μια μεγάλη, χαμηλοτάβανη αίθουσα, έχουν στηθεί ράντζα σε τρεις μακριές σειρές. Υπάρχουν επίσης και τέσσερα σπιτάκια για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. «Ξέρουμε ότι οι σκύλοι είναι πολύτιμοι σύντροφοι για τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο» είπε ο Οντ-Λασέτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments