Διεθνή

Ολλανδία κορωνοϊός: 356 θάνατοι από το φονικό ιό – 6.412 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ολλανδία κορωνοϊός: 356 θάνατοι από το φονικό ιό – 6.412 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Ολλανδία κορωνοϊός: Οι υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού στη χώρα ίσως να αρχίζει να μειώνεται.

Ολλανδία κορωνοϊός: Oi  υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊούστην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 852 και ανέρχεται πλέον σε 6.412, προσθέτοντας ότι διακρίνουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός διασποράς του ιού στη χώρα πιθανόν αρχίζει να επιβραδύνεται. Οι θάνατοι από τη νόσο αυξήθηκαν κατά 80 και ανέρχονται πλέον σε 356, επισήμανε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) στην ημερήσια ενημέρωσή του σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας.

“Ο αριθμός των νέων ασθενών που μπαίνουν σε νοσοκομεία βρισκόταν σε ανοδική καμπύλη πρόσφατα” λέει το RIVM.

Επιπλέον συνεχίζει το RIVM πως : “Αυτή τη στιγμή αυτό φαίνεται πως γίνεται οριζόντιο. Το συγκρεκριμένο στοιχείο ενδέχεται να καταδεικνύει μια μικρή μείωση του ρυθμού διασποράς του ιού”.

Από την άλλη το Ιράν προειδοποιεί ότι ίσως να βρεθεί αντιμέτωπο με ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέι, προειδοποίησε σήμερα καθώς ορισμένοι Ιρανοί αγνόησαν τις οδηγίες που εξέδωδαν οι υγειονομικές αρχές για την αναχαίτιση της επιδημίας. «Δυστυχώς, ορισμένοι Ιρανοί αγνόησαν τις οδηγίες από το υπουργείο Υγείας και ταξίδεψαν κατά τη διάρκεια των διακοπών της (ιρανικής) Πρωτοχρονιάς… Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού» είπε ο Ραμπιέι.

«Όλα τα ταξίδια μεταξύ των πόλεων απαγορεύονται και οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.Το Ιράν μετρά συνολικά 27.017 κρούσματα του νέου κορωνοϊού από την αρχή της επιδημίας και 2.077 θανάτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments