Διεθνή

Κορωνοϊός Βραζιλία Μαρακάνα: Το θρυλικό γήπεδο μετατρέπεται σε νοσοκομείο

Κορωνοϊός Βραζιλία Μαρακάνα: Το θρυλικό γήπεδο μετατρέπεται σε νοσοκομείο
Κορωνοϊός Βραζιλία Μαρακάνα: Aσθενείς του κορωνοϊού θα φιλοξενήσει το "Μαρακανά" στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κορωνοϊός Βραζιλία Μαρακάνα: Στην μάχη κατά του κορωνοϊού μπαίνουν τα μεγάλα γήπεδα όλου του κόσμου. Σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου, έγινε γνωστό ότι, μετά το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, στην υπηρεσία των υγειονομικών Αρχών τίθεται και το «Μαρακανά». Το θρυλικό γήπεδο στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας θα μετατραπεί σε νοσοκομείο που θα νοσηλεύσει ασθενείς του Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Ρίο, Γουίλσον Γουίτσελ.

Το «Μαρακανά» θα είναι έτοιμο σε δύο εβδομάδες, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων στην Βραζιλία αναμένεται να έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Το ολυμπιακό στάδιο «Μανζεϊράο» στο Μπελέμ, προσφέρει κατάλυμα στους άστεγους, ενώ έχει ήδη μετατραπεί σε νοσοκομείο το «Πακαεμπού» του Σάο Πάουλο.

Ισπανία: 655 νεκροί σε ένα 24ωρο

Η Ισπανία κατέγραψε 8578 νέα κρούσματα και 655 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε το όριο των 4.000. Τα κρούσματα της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκαν στα 56.188, από 47.610 χθες. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 4.089, έναντι 3.434 την Τετάρτη 25/3.

Τραγική είναι η κατάσταση με τα γηροκομεία στην Ισπανία. Μάλιστα, σε σύγκριση με την Ιταλία, «είναι ακόμα χειρότερα», εκτιμούν γιατροί και παρατηρητές της εξέλιξης της επιδημίας. Σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 400 ηλικιωμένοι που προέρχονται από νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να τριπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments