Ελλάδα

Κορωνοϊός – επαναπατρισμός Ελλήνων φοιτητών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα μέσω του τελωνείου των Κήπων

Κορωνοϊός – επαναπατρισμός Ελλήνων φοιτητών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα μέσω του τελωνείου των Κήπων
Κορωνοϊός - επαναπατρισμός Ελλήνων φοιτητών: Πρόκειται για πενήντα φοιτητές πανεπιστημίων της Τουρκίας, ενώ κατά την άφιξή τους στον τελωνειακό σταθμό έγινε θερμομέτρηση.

Κορωνοϊός – επαναπατρισμός Ελλήνων φοιτητών: Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, πενήντα Έλληνες φοιτητές επέστρεψαν στην Ελλάδα από την Τουρκία μέσω του τελωνείου των Κήπων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φοιτητές πανεπιστημίων της Τουρκίας, οι οποίοι απευθύνθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης, ζητώντας να επιστρέψουν στην Ελλάδα, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έπειτα από ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των τελωνειακών Αρχών και της αντιπεριφέρειας Έβρου, προγραμματίστηκε η επιστροφή των φοιτητών στην Ελλάδα.

Κατά την άφιξή τους στον τελωνειακό σταθμό, έγινε θερμομέτρηση από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την οποία όπως προέκυψε κανείς εκ των φοιτητών δεν είχε πυρετό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν, με λεωφορείο σε ξενοδοχεία της Θράκης, όπου θα διενεργηθεί, από τον ΕΟΔΥ, έλεγχος διάγνωσης προσβολής από τον κορωνοϊό.

Επιπλέον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η άφιξη και νέων ομάδων φοιτητών από την Τουρκία, καθώς οι διαστάσεις που λαμβάνει η επιδημία, τους έχει θορυβήσει και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στις οικογένειες τους στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments