Ελλάδα

Κορωνοϊός πρόστιμα: Βαρύς ο πέλεκυς για εταιρεία αντισηπτικών – 50.000 ευρώ για αισχροκέρδεια

Κορωνοϊός πρόστιμα: Βαρύς ο πέλεκυς για εταιρεία αντισηπτικών – 50.000 ευρώ για αισχροκέρδεια
Κορωνοϊός πρόστιμα: Το πρόστιμο γνωστοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανάρτηση στο twitter.

Κορωνοϊός πρόστιμα: «Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, κατ´εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορονοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών».

Αυτό γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με βραδυνή ανάρτηση στο twitter.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει υπογραμμίσει αρκετές φορές σε δηλώσεις του ότι όποιος διαπιστώνει αισχροκέρδεια να το καταγγέλει στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια σε αντιπαράθεση του με το Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση αυτής της διεθνούς κρίσης με τη πανδημία του κορονοϊού και την επάρκεια της αγοράς σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια.

Αυτό διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή και τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά που έκανε λόγο για δεκάδες καταγγελίες σχετικά με μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού υλικού και φαινόμενα μεγάλης αισχροκέρδειας.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σήμερα τα σούπερ μάρκετ παρέλαβαν 500.000 μάσκες σημειώνοντας ότι η ημερήσια κατανάλωση υπολογίζεται σε 1 εκατομμύριο τεμάχια.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης έδωσε έμφαση και στη τροπολογία που κατατέθηκε και θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή για την ταχύτατη αδειοδότηση επιχειρήσεων που θα παράγουν αντισηπτικά, ενώ επεσήμανε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, από σήμερα επιτρέπεται η ταχύτερη εκτελώνιση εισαγωγής πρώτης ύλης ώστε να υπάρξει ομαλή τροφοδότηση της αγοράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments