Ελλάδα

Μόρια νεκρός: Έχασε τη ζωή του 20χρονος πρόσφυγας

Μόρια νεκρός: Έχασε τη ζωή του 20χρονος πρόσφυγας
Μόρια νεκρός: Άλλος ένας νεαρός πρόσφυγας έχασε τη ζωή του στο καμπ της Μόριας.

Μόρια νεκρός: Άλλο ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας. Ένας 20χρονος πρόσφυγας έφυγε από τη ζωή με την ιατροδικαστική εξέταση να αναμένεται, προκειμένου να δώσει στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του. Μπορεί ακόμα να μην έχουν γίνει γνωστά τα αίτια, αλλά οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ο νεαρός αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του. Στο παρελθόν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, ενώ έχουν καταγραφεί πολλές απόπειρες. Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Πέμπτη, όταν ο 20χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο ιατρείο του ΚΥΤ και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Έξι μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό σε ΚΥΤ και δομές φιλοξενίας

Νέα δέσμη έξι μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών και τις δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Συγκεκριμένα:

  • Αναβάλλει την καταβολή του μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος που χορηγείται στους αιτούντες άσυλο για σύντομο χρονικό διάστημα, έως την τοποθέτηση ΑΤΜ εντός των δομών.
  • Με διάταξη, προβλέπει την άμεση λειτουργία χώρων εντός δομών, για την πώληση από τοπικές επιχειρήσεις, ειδών πρώτης ανάγκης στους διαμένοντες. Στόχος της διάταξης είναι ο περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων.
  • Προχώρησε στην εγκατάσταση δώδεκα ιδιόκτητων οικίσκων εντός της περιμέτρου που οριοθέτησε η Ελληνική Αστυνομία στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, με σκοπό την στέγαση υγειονομικών σταθμών ελέγχου για τον κορωνοϊό. Για τη μεταφορά τους στα προαναφερθέντα νησιά μερίμνησε ο στρατός, όπως και για την διασύνδεση τους με τα δίκτυα κοινής ωφελείας. Επιπλέον, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ήδη προσφέρει εξοπλισμό και θα διαθέσει και το προσωπικό για την στελέχωση τους. Αντίστοιχα, προβλέπεται η εγκατάσταση δύο οικίσκων στην Κω και δύο στη Λέρο, καθώς και απαραίτητων σκηνών για την κάλυψη αναγκών απομόνωσης.
  • Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναπτύσσει κοινό επιχειρησιακό σχέδιο με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την περαιτέρω ενίσχυση των υγειονομικών σταθμών με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.
  • Πέραν των ιατρείων, έχουν προβλεφθεί ειδικοί χώροι αυτοπεριορισμού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.
  • Μετακινήσεις εκτός των δομών φιλοξενίας και των προγραμμάτων ΕΣΤΙΑ, λόγω της έκδοσης οριστικής απόφασης ασύλου, θα εκτελεστούν στις 31 Μαΐου για όσες περιπτώσεις προβλεπόταν νωρίτερα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι ήδη εφαρμόζονται, με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των διαμενόντων σε δομές φιλοξενίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας