Διεθνή

Κορωνοϊός Π.Ο.Υ: Δυσκολεύει η κατάσταση σε ολόκληρο τον πλανήτη – 18 μήνες μακριά τo εμβόλιο

Κορωνοϊός Π.Ο.Υ: Δυσκολεύει η κατάσταση σε ολόκληρο τον πλανήτη – 18 μήνες μακριά τo εμβόλιο
Κορωνοϊός Π.Ο.Υ: Tραγικοί οι αριθμοί των θανάτων, άγγιξαν τις 26.000, με την Ιταλία να βρίσκεται στο "έλεος της νόσου" και την Ελλάδα μια ανάσα πριν τα 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αναλυτικά όλα όσα λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το θανατηφόρο ιό.

Κορωνοϊός Π.Ο.Υ.: Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού πως  υπάρχουν πλέον πάνω από μισό εκατομμύριο επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 και περισσότεροι από 20.000 θάνατοι. «Αυτοί είναι τραγικοί αριθμοί, αλλά ας θυμηθούμε επίσης ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες επιζώντες» είπε χαρακτηριστικά.

“Μπορούμε να τον πολεμήσουμε όλοι μαζί και κανένα κράτος μόνο του. Πρέπει να υποσχεθούμε στις μελλοντικές γενιές ότι δε θα ξαναγίνει αυτό. Η βιομηχανία να παράξει τη βασική ύλη που θα δημιουργήσει το προστατευτικό  ιατρικό υλικό ενάντια στον ιό ” τόνισε ο διευθυντής του Π.Ο.Υ .

Ο Δρ. Ghebreyesus είπε ότι η παγκόσμια έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας «είναι πλέον μια από τις πιο επείγουσες απειλές για τη συλλογική μας ικανότητα να σώζουμε ζωές. Όταν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται σε κίνδυνο, είμαστε όλοι σε κίνδυνο. Ένα εμβόλιο είναι ακόμα τουλάχιστον 18 μήνες μακριά” υπογράμμισε. «Εν τω μεταξύ, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη θεραπειών για τους ασθενείς και για τη διάσωση ζωών. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στη Νορβηγία και την Ισπανία, οι πρώτοι ασθενείς θα εγγραφούν σύντομα στη Δοκιμή Αλληλεγγύης, η οποία θα συγκρίνει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τεσσάρων διαφορετικών φαρμάκων ή συνδυασμών φαρμάκων έναντι του Covid-19».

«Καλούμε άτομα και χώρες να αποφύγουν τη χρήση θεραπευτικών αγωγών που δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη θεραπεία του Covid-19».

Όταν ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο του ιού σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, η Dr. Maria Van Kerkhove, επικεφαλής του WHO Covid-19, δήλωσε: «Αυτός ο ιός είναι ικανός να προκαλέσει λοίμωξη και σοβαρή ασθένεια σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Αυτό που γνωρίζουμε από τα δεδομένα είναι ότι αυτός ο ιός μπορεί να προκαλέσει ήπια ασθένεια, μέτρια ασθένεια ως πνευμονία».

Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι μια ανάσα πριν από τα 1000. Ενώ οι νεκροί άγγιξαν τους 28, την ώρα που η Ιταλία ζει τη δική της “κόλαση” με τους θανάτους  και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ξεπερνούν σε αριθμό ακόμη και αυτούς της Κίνας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 74 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 966. Όπως είπε 66 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωλημένοι είναι οι 65 εξ αυτών και 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.  Ο κ.Τσιόδρας τόνισε πως είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κανείς δεν έχει ανοσία στη νόσο, σιγά σιγά κάποιοι θα αποκτούν, είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας.

Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας είπε πως η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς. Η μάχη εναντίον της νόσου  συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ιταλία: 919 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Συνολικά 9.134 άτομα εξέπνευσαν – 86.498 κρούσματα

Η τραγωδία στη γείτονα χώρα δεν λέει να κοπάσει. Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι ότι 9.134 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο 919 άνθρωποι κατέληξαν ενώ καταγράφηκαν 5.959 νέα κρούσματα, ενώ 589 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 86.498. Οι νεκροί έφτασαν τους 9.134. Παράλληλα, 10.950 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Ενισχύσεις από Ρωσία – Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί θα στελεχώσουν νοσοκομείο εκστρατείας στο Μπέργκαμο

Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών γιατρών που βρίσκονται στην Ιταλία περίπου μετά από μία εβδομάδα θα αρχίσουν να εργάζονται σε νοσοκομείο εκστρατείας στα περίχωρα του Μπέργκαμο στο βόρειο τμήμα της Λομβαρδίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Repubblica ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Σεργκέι Ριαζόφ. «Περίπου μετά από μια εβδομάδα, μια ομάδα θα αρχίσει να εργάζεται σε νοσοκομείο εκστρατείας, το οποίο σχεδιάζεται να στηθεί έως εκείνη τη περίοδο στα περίχωρα της πόλης» δήλωσε ο Ριαζόφ διευκρινίζοντας ότι «το χρονικό διάστημα παραμονής των Ρώσων ιατρών εξαρτάται από τους στόχους και το αποτέλεσμα του έργου τους».

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Π.Ο.Υ. – Έχουμε αναφορές θανάτων σε παιδιά (ένα στην Κίνα και ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες)

«Μεταξύ των παιδιών, η πλειοψηφία των παιδιών που έχουν μολυνθεί αντιμετωπίζουν ήπια νόσο αλλά έχουμε αναφορές που περιγράφουν σοβαρή ασθένεια στα παιδιά. Έχουμε αναφορές θανάτων σε παιδιά – ένα στην Κίνα και ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες». Ο Δρ Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, προσέθεσε: «Θα βρούμε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες έως 10 έως 15% ανθρώπων κάτω των 50 ετών με ασθένειες που θα έχουν μέτρια έως σοβαρή λοίμωξη. Για τους περισσότερους νέους αυτό είναι μια ήπια λοίμωξη, αλλά για μια σημαντική μειονότητα ανθρώπων μεταξύ 20 και 60 ετών αυτό είναι μια σημαντική λοίμωξη. Αυτό όμως δεν είναι γρίπη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments