Ελλάδα

Κορωνοϊός Κεφαλλονιά: Πρώτο κρούσμα στο νησί

Κορωνοϊός Κεφαλλονιά: Πρώτο κρούσμα στο νησί
Κορωνοϊός Κεφαλλονιά: Τοπικά μέσα στην Κεφαλλονιά μεταδίδουν πως επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Κορωνοϊός Κεφαλλονιά: Ο κορωνοϊός “χτύπησε” και την Κεφαλλονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ekefalonia.gr πρόκειται για έναν 40χρονο, που διαγνώστηκε θετικός στον covid 19. Ο άνδρας είχε προσέλθει μαζί με το παιδί του στο νοσοκομείο της Κεφαλλονιάς με συμπτώματα προκειμένου να εξεταστεί. Εκεί αφού λήφθηκε το σχετικό δείγμα έλαβε οδηγία να παραμείνει σπίτι σε απομόνωση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό:

Το τεστ για τον κορωνοϊό βγήκε θετικό και έτσι τέθηκε σε κίνηση το σχέδιο του ΕΟΔΥ. Ο 42χρονος άνδρας εντοπίστηκε σε χωριό του Δήμου Σάμης, που διέμενε και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργοστολίου, όπου και παραμένει σε καραντίνα από τον κορωνοϊό. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού.

Επίσης, ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού και στην Ικαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 25 ετών από την περιοχή Ράχες. Κατά τις ίδιες πηγές, ο 25χρονος επέστρεψε την περασμένη Παρασκευή από την Βρετανία. Την Πέμπτη πήγε με συμπτώματα στο νοσοκομείο του νησιού και αφού έγινε το τεστ, βγήκε θετικός στον ιό.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει το «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Με δεδομένη την πανδημία από τον κορονοϊό και την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως, η ελληνική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί να λάβει όλα τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός στη χώρα μας.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης στην εκπομπή Ακραία Φαινόμενα, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει πώς θα έρθουν πίσω στην Ελλάδα μόνο οι Ελληνες που είναι απαραίτητο να γυρίσουν και όχι – όπως είπε ο ίδιος – εκείνοι που θέλουν να έρθουν στην πατρίδα για διακοπές. Το πλάνο της κυβέρνησης είναι να εξετάζονται οι περιπτώσεις και να λαμβάνονται τα όποια μέτρα αποφασίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα έχουν κλείσει τα σύνορα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και η κυβέρνηση θα λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments