Διεθνή

Κορωνοϊός: Στο έλεος της πανδημίας η Ευρώπη

Κορωνοϊός: Στο έλεος της πανδημίας η Ευρώπη
Κορωνοϊός: Συνεχίζει να "χτυπά" αλύπητα της Ευρώπη ο κορωνοϊός. Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία βρίσκονται στο μάτι του "κυκλώνα". Αυξάνονται οι νεκροί και στην Ελλάδα. Διακοπή πτήσεων από και προς Γερμανία και Ολλανδία ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση.

Κορωνοϊός: Δεν σταματούν να αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή ο πλανήτης μετρά 652.079 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 30.313 νεκρούς και 137.283 άτομα που έχουν ιαθεί. Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία περνούν μαύρες μέρες. 

Η Ελλάδα έχει 95 νέα κρούσματα σήμερα και 1.061 συνολικά:

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 95 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.061. Όπως είπε 69 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένοι είναι οι 65 εξ αυτών και 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Συνολικά, έχασαν τη ζωή τους 32 άτομα (25 άνδρες, 7 γυναίκες) στη χώρα μας. Η μέση ηλικία των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 73 έτη. Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί συνολικά 14.363 διαγνωστικά τεστ, ενώ 69 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο 29ος άνθρωπος που γνωστοποιήθηκε κατέληξε σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν ηλικιωμένο 89 χρόνων από την Καστοριά.

Διακοπή πτήσεων από και προς Γερμανία και Ολλανδία:

Τη διακοπή πτήσεων από και προς Γερμανία και Ολλανδία αποφάσισε η κυβέρνηση σε συνέχεια των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 3:00 π.μ. της Κυριακής έως τις 15 Απριλίου διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία.

Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία, σε περίπτωση που η πτήση δεν έχει ως τελικό προορισμό την Αθήνα. Ως προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο εξωτερικό και ζητούν τον επαναπατρισμό τους, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε πως «δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για τη χώρα μας» και πως η διαδικασία αυτή αφορά τους ανθρώπους που έχουν «πολύ ειδικούς λόγους» να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Λουκέτο σε λαϊκές αγορές που δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας:

“Θα κλείνουν οι λαϊκές αγορές εάν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας». Αυτό σημείωσε σε ανάρτησή του, στο twitter, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Στο μήνυμα του ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει: «Θέλουμε τις λαικές αγορές ανοιχτές εφόσον συμμορφώνονται με τους κανόνες για την δημόσια υγεία που ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σε αναφορά της υπηρεσίας μας ή της αστυνομίας για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, τότε, η λαϊκή αγορά αυτή θα κλείσει».

Την ίδια ώρα, η Ιταλία συνεχίζει να παλεύει με τον κορωνοϊό, μετρώντας νεκρούς και νοσούντες.

Η Παρασκευή ήταν η χειρότερη μέρα της «μάχης» για τη γειτονική χώρα καθώς οι νεκροί για πρώτη φορά ήταν περισσότεροι από 900 μέσα σε μία μέρα (969), τα νέα κρούσματα επίσης αυξήθηκαν (5.959) και οι συνολικοί αριθμοί νεκρών και κρουσμάτων ανέβηκαν στους 9.134 και 86.498 αντίστοιχα. Μία μέρα μετά, το Σάββατο, η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο για 889 θανάτους το τελευταίο 24ωρο και 3.651 νέα κρούσματα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 10.023 άνθρωποι λόγω κορωνοϊού, ενώ τα συνολικά κρούσματα έφτασαν στα 92.472.

Στην Ισπανία ο κορωνοϊός στοίχισε τη ζωή σε 832 ανθρώπους μέσα σε 24 ώρες, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, Σάββατο. Πρόκειται για ένα τραγικό ρεκόρ με τους περισσότερους θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο. Πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ισπανία αγγίζουν τους 5.690. Την ίδια στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 72.248 από τα 64.059 που είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Ο κορωνοϊός στη Γερμανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 325 ανθρώπους, ενώ έχουν καταγραφεί 48.582 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch για τις λοιμώδεις νόσους που ανακοινώθηκαν σήμερα, Σάββατο. Τα κρούσματα στη χώρα αυξήθηκαν κατά 6.294 σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ στη «μαύρη» λίστα των θυμάτων προστέθηκαν 55 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους.

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα κρούσματα και στη Γαλλία, καθώς πάνω από 4.000 κρούσματα εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη επικράτεια της χώρας. Περισσότερα από 37.500 είναι τα συνολικά κρούσματα. Τη ζωή τους έχασαν πάνω από 319 άτομα τις τελευταίες 24 ώρες, από επιπλοκές σχετιζόμενες με τον νέο ιό. Ειδικότερα η Γαλλία επιβεβαίωσε 4.611 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 37.575 περιπτώσεις. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο υγείας το Σάββατο. Μια ημέρα νωρίτερα, ο αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν συνολικά στα 32.964.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments