Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Περισσότερα από 570.000 κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Περισσότερα από 570.000 κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Έσπασε το φράγμα των 570.000 κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Στα 571.678 έχει φτάσει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού (COVID-19) σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Μαρτίου. Επίσης, με βάση τα δεδομένα του ΠΟΥ, 26.494 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έως το βράδυ του Σαββάτου.

Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός κήρυξε ως πανδημία την εξάπλωση του κορωνοϊού στις 11 Μαρτίου.

Ως εκ τούτου, ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 202 χώρες και οι περισσότερες καταγεγραμμένες περιπτώσεις εντοπίζονται στην Ιταλία (86.498), στις Ηνωμένες Πολιτείες (85.228), στην Κίνα (82.230), στην Ισπανία (64.059) και στη Γαλλία (32.542). Όσον αφορά στη χώρα μας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε, σήμερα, ακόμα 95 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τέσσερις θανάτους. Έτσι, οι περιπτώσεις ανέρχονται πλέον σε 1.061 και οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους σε 32.

«Όπως φαίνεται ο νέο ιός μπορεί να παραμείνει και μετά την ίαση» επισήμανε ο λοιμωξιολόγος. «Παρόλ’ αυτά πλέον δίνεται σαν οδηγία από τους διεθνείς οργανισμούς να φεύγουν οι ασθενείς από το νοσοκομείο μετά από 7 μέρες, τηρώντας κάποιες οδηγίες υγιεινής» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας. Την ίδια στιγμή εξήγησε ότι «οι ακριβείς εκτιμήσεις για τη διασπορά του ιού στην Ελλάδα θα γίνουν αργότερα. Σήμερα έχουμε και διαγνώσεις μέσω τεστ για ανθρώπους με ήπια συμπτώματα και δεν μπορούμε να έχουμε ακριβείς εκτιμήσεις διασποράς». Ως χώρα «είμαστε στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο τύπου Ιταλίας δεν ακολουθείται», κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments