Ελλάδα

Κορονοϊός Ελλάδα: Τους 36 έφτασαν οι νεκροί

Κορονοϊός Ελλάδα: Τους 36 έφτασαν οι νεκροί
Κορονοϊός Ελλάδα: Ακόμη τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 36.

Κορονοϊός Ελλάδα: Τους 36 έχει αγγίξει ο αριθμός των νεκρών στην χώρα μας από κορονοϊό. Σήμερα 29 Μαρτίου προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα ακόμη τέσσερις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Πρόκειται για ασθενείς που νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Όπως μετέδωσε το Open TV, κατέληξε ένας άνδρας 65 ετών στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ένας ακόμη άνδρας 65 χρόνων στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ένας 77χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς κι ένας ασθενής αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Σισμανόγλειο.

Μέχρι χθες σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν 1.061.Όσον αφορά στην Ξάνθη, πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ασθενούς με κορονοϊό. Προηγήθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο αλλά και ένας 46χρονος στρατιωτικός από το Κουτσό. Την ίδια στιγμή η λίστα των κρουσμάτων που καταγράφονται στην πόλη αυξάνεται, καθώς δύο ακόμη στρατιωτικοί βρέθηκαν θετικοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εχίνος βρίσκεται από την Τετάρτη σε καθεστώς υψηλής καραντίνας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί και φοιτητές που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ξάνθης. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 1.061.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης. “Έχουμε τρόπο να επιβάλουμε την καραντίνα μέσω της αυστηρής αστυνόμευσης, εάν το αίσθημα ατομικής ευθύνης δεν εφαρμοστεί”.

 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στους πολίτες ο Νίκος Χαρδαλιάς για την εξάπλωση του κορονοϊού, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης, καθώς τα δύσκολα… είναι μπροστά. “Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση των πολιτών. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. Υπενθυμίζω κάτι βασικό: ό,τι κάνουμε σήμερα καταγράφεται αριθμητικά στην επιδημία μετά από δύο εβδομάδες”, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ανεύθυνοι όσοι βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων»

Αναφερόμενος σε περιπτώσεις επιπόλαιων και ανεύθυνων πολιτών που τον εξόργισαν, ανέφερε: “Δεν μπορεί κανείς ελαφρά τη καρδία να διασπά μία εθνική προσπάθεια. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων. Οι άνθρωποι εκείνοι που έλεγαν πως «έχω δουλειές» και «πάω στο χωριό μου» λειτούργησαν ανεύθυνα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments