Πως Να

Πως μπορώ να πάω στο περίπτερο

Πως μπορώ να πάω στο περίπτερο
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να πάτε στο περίπτερο.

Απαραίτητη είναι η διαδικασία ενημέρωσης με μήνυμα ή με γραπτή δήλωση για όσους θέλουν να βγουν προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση το πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί είναι 150 ευρώ. Η αστυνομία συνεχίζει να κάνει ελέγχους για την τήρηση των μέτρων άσκοπης κυκλοφορίας στους δρόμους.

Όπως τονίζεται στην καθημερινή ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους (από και προς την εργασία, προς φαρμακεία – νοσοκομεία – γιατρούς, προς αγορά ειδών πρώτης ανάγκης) και κατόπιν ειδικής άδειας και μίας διαδικασίας που περιλαμβάνει και αποστολή sms. Για παράδειγμα για να πάμε ως το περίπτερο κάνουμε τα εξής:

Yπενθυμίζεται πως για τη σχετική άδεια υπάρχουν τρεις τρόποι:

  1. Η φόρμα, που βρίσκεται στο site, forma.gov.gr,
  2. Ένα λευκό χαρτί, στο οποίο μπορεί κανείς να γράψει πως πάει στο περίπτερο σημειώνοντας την ώρα και το ονοματεπώνυμό του
  3. Στέλνετε sms σε έναν πενταψήφιο αριθμό, τον 13033 τον αριθμό 2

Οι οδηγίες αυτές βρίσκονται στο forma.gov.gr. Το sms στο 13033 είναι δωρεάν. Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Για το περίπτερο πληκτρολογούμε τον αριθμό 2 στην αρχή του μηνύματός μας, επειδή είναι ο λόγος εξόδου (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους), στη συνέχεια αφήνουμε ένα κενό, γράφουμε το ονοματεπώνυμό και την διεύθυνσή μας.

  • 2 κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Επίσης, πρέπει να διευκρινιστεί πως για κάθε προορισμό χρειάζεται και ένα διαφορετικό sms. Δηλαδή, στην περίπτωση που κάποιος θέλει βγαίνοντας από το σπίτι να πάει σε τράπεζα, σούπερ μάρκετ και φαρμακείο, θα πρέπει να στείλει τρία ξεχωριστά sms στο 13033.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments