Ελλάδα

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: Αναστέλλεται η λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: Αναστέλλεται η λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ
Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: Την αναστολή λειτουργίας της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς: Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναστέλλεται η λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, όλες οι μονάδες λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό.

Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Ανακοίνωσε μάλιστα πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε εκτενή αναφορά στο Πάσχα λέγοντας ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι το ίδιο και πως δεν θα σουβλίσουμε αρνί με τους φίλους μας. «Μένουμε σπίτι για να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια γιορτάσουμε ξανά μαζί το Πάσχα με τους αγαπημένους μας και όχι χωρίς. Οι μέρες μεγαλώνουν και ο καιρός βελτιώνεται και αν παρασυρθούμε και βγούμε έξω μπορεί να είναι ένα μοιραίο λάθος». Και προειδοποίησε: «Όσο τηρούνται οι κανόνες δεν θα αναγκαστούμε να πάρουμε νέα μέτρα».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως τα κρούσματα του κορωνοϊού ανέρχονται πλέον στα 1.212, αυξημένα κατά 56 σήμερα. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών έφτασαν τους 43, καθώς σήμερα κατέληξαν πέντε ακόμη άνθρωποι.

Οι νεκροί είναι 32 άνδρες και 11 γυναίκες. Παράλληλα, 72 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε ΜΕΘ. Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 15.000 διαγωνστικά τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η μέση ηλικία των θανάτων είναι τα 65 έτη ενώ αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών τονίζοντας πως η διακοπή του αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας. Είπε ακόμη πως εγκρίθηκε η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. «Όσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιόδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments