Διεθνή

Φινλανδία κορωνοϊός: Μέχρι τις 13 Μαΐου η παράταση των μέτρων για τη μη διασπορά του ιού

Φινλανδία κορωνοϊός: Μέχρι τις 13 Μαΐου η παράταση των μέτρων για τη μη διασπορά του ιού
Φινλανδία κορωνοϊός: Παράταση για πάνω από ένα μήνα των περιοριστικών μέτρων αποφάσισε η φινλανδική κυβέρνηση αποσκοπώντας στην αναχαίτιση του ιού.

Φινλανδία κορωνοϊός: Η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν ανακοίνωσε ότι η χώρα θα παρατείνει για έναν μήνα, μέχρι και τις 13 Μαΐου, τα μέτρα που έχει λάβει προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού . Αρχικά, τα μέτρα θα ίσχυαν μέχρι τις 13 Απριλίου, ωστόσο τις προηγούμενες εβδομάδες η κυβέρνηση έθεσε σε καραντίνα το Ελσίνκι, αποκλείοντας τους δρόμους που οδηγούν στην πρωτεύουσα.

Σημειώνεται παράλληλα πως έχει περιοριστεί η κίνηση στα σύνορα, απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις άνω των 10 προσώπων σε δημόσιο χώρο και έκλεισαν τα σχολεία.

Επιπλέον οι αρχές της Φιλανδίας ζητούν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, ώστε να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού. Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα, τα κρούσματα της ασθένειας στη Φινλανδία έφταναν τα 1.313 και οι νεκροί τους 13.

Απεναντίας, η Ισπανία ξεκίνησε σήμερα τα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία θα διαρκέσουν 2 εβδομάδες

Αναλυτικότερα,  η Ισπανία ξεκίνησε σήμερα την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων, αφού η  ισπανική κυβέρνηση απαγόρευσε σε όλους τους εργαζόμενους σε τομείς που δεν συγκαταλέγονται στις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης να βγαίνουν από το σπίτι για διάστημα δύο εβδομάδων σε μία προσπάθεια ελέγχου της μετάδοσης του κορωνοϊού, ως μια προσπάθεια αναχαίτισης του ιού που εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments