Κόσμος

Γερμανία μεταναστευτικό: Έτοιμη να υποδεχθεί ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Γερμανία μεταναστευτικό: Έτοιμη να υποδεχθεί ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα
Γερμανία μεταναστευτικό: Η γερμανική κυβέρνηση τόνισε ότι επιθυμεί να ξεκινήσει η διαδικασία της μετεγκατάστασης των προσφυγών στη χώρα, «όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Γερμανία μεταναστευτικό: Η γερμανική κυβέρνηση σε δήλωσή της τόνισε πως είναι έτοιμη να υποδεχθεί ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει «όσο το δυνατόν γρηγορότερα». Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Μπγερν Γκρουνεβέλντερ, το Βερολίνο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει τις διαδικασίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ παρέπεμψε στη φράση της  Άγγελα Μέρκελ μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «κάθε μέρα μετράει»

Παράλληλα σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στα προσφυγικά κέντρα στην Ελλάδα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κορωνοϊού, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ ανέφερε ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Ε.Ε. στηρίζουν με πολλούς τρόπους την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την φροντίδα των ανθρώπων στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η κατάσταση είναι «πολύ τεταμένη» και «όχι αυτή που θα μπορούσε κανείς να θέλει» και έχει επιδεινωθεί με την κρίση του κορονοϊού, αλλά τόνισε ότι δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα μεταξύ των προσφύγων, ενώ «η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει έκτακτα μέτρα προκειμένου η κατάσταση να γίνει όσο το δυνατόν πιο ασφαλής».

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play