Διεθνή

Κορωνοϊός Alan Merrill πέθανε: Ο ερμηνευτής του θρυλικού I Love Rock ‘n Roll έχασε τη μάχη με τον ιό

Κορωνοϊός Alan Merrill πέθανε: Ο ερμηνευτής του θρυλικού I Love Rock ‘n Roll έχασε τη μάχη με τον ιό
Κορωνοϊός Alan Merrill πέθανε: Κατέληξε ο στιχουργός και ερμηνευτής του θρυλικού τραγουδιού σε ηλικία 69 ετών μετά από επιπλοκές, προσβεβλημένος από τον ιό.

Κορωνοϊός Alan Merrill πέθανε: Σε ηλικία 69 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο γνωστός ερμηνευτής και στιχουργός του I Love Rock ‘n Roll από τη νόσο του κορωνοϊού και μάλιστα εξαιτίας  επιπλοκών που παρουσιάστηκαν στην κατάσταση της υγείας του, ενώ εξέπνευσε σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη.

Η κόρη του, η Laura Merrill, μοιράστηκε την είδηση στα social media γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κορονοϊός πήρε τον πατέρα μου σήμερα το πρωί, μου έδωσαν 2 λεπτά για να τον αποχαιρετίσω πριν με βγάλουν έξω. Έδειχνε γαλήνιος» έγραψε η κόρη του γνωστού καλλιτέχνη.

Σύντομο βιογραφικό του Alan Merill

Ο Merrill γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έζησε στην Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της καριέρας του, η οποία περιελάμβανε τη δημιουργία της μπάντας Arrows στο Λονδίνο το 1974. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Merrill ήταν ο πρώτος Δυτικός που πέτυχε την ποπ σταρ στην Ιαπωνία. Ήταν συν-συγγραφέας και τραγουδιστής στην πρώτη έκδοση του τραγουδιού “I Love Rock ‘n’ Roll “, το οποίο καταγράφηκε από τα Arrows το 1975. Παράλληλα έπαιζε κιθάρα, μπάσο, αρμονία και πλήκτρα. Το 1968, ο Merrill έλαβε μέρος στο διαγωνισμό για το συγκρότημα της Νέας Υόρκης, την αριστερή Banke. Λίγο αργότερα, εγκατέλειψε στην Ιαπωνία και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία εκεί με το συγκρότημα The Lead, στο RCA Victor Records. 

Ο Alan Merill στο I Love Rock N Roll:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments