Οικονομία

Κορωνοϊός Eurogroup: Στις 7 Απριλίου η σύγκλισή του

Κορωνοϊός Eurogroup: Στις 7 Απριλίου η σύγκλισή του
Κορωνοϊός Eurogroup: Να βρουν κοινό βηματισμό για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού καλούνται οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης μετά την αποτυχία της Συνόδου Κορυφής.

Κορωνοϊός Eurogroup: Tη σύγκληση του Eurogroup στις 7 Απριλίου για να ενεργήσει βάσει της εντολής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να καταθέσει προτάσεις για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αντίδρασης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Μάριο Σεντένο.

“Το Eurogroup θα συνεδριάσει στις 7 Απριλίου για να ενεργήσει βάσει της εντολής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να καταθέσει προτάσεις για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής απάντησης στον κορωνοϊό“, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μάριο Σεντένο.

“Ναυάγιο” στη Σύνοδο Κορυφής:

«Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων. Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη κρίση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία, όπου ανεπτυγμένες χώρες αναγκάζονται να επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Αλλά και στην οικονομική τραγωδία που προκαλεί η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς δεν διστάσαμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις περιορισμού της κίνησης νωρίτερα από σχεδόν όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέχρι στιγμής, δικαιωνόμαστε για την επιλογή μας. Αλλά τα μέτρα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι τα δύσκολα πέρασαν» σημείωσε.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι στο μέτωπο της οικονομίας, η Ευρώπη ενωμένη μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.

«Θα χρειασθεί αυξημένους πόρους ώστε οι πολίτες να μην χάσουν την δουλειά τους. Αλλά και για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που χάνουν τον τζίρο τους. Κι όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον κατάρρευσης των δημοσίων εσόδων. Αναπόφευκτα, η Ευρώπη θα χρειασθεί να δανειστεί περισσότερα, ώστε να ξοδέψει και περισσότερα» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments